Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτά είναι τα ελληνικά Canadair που σβήνουν μεγάλες φωτιές στη Γαλλία – Merci από τον Μακρόν με μήνυμα στα ελληνικά

Αυτά είναι τα ελληνικά Canadair που σβήνουν μεγάλες φωτιές στη Γαλλία – Merci από τον Μακρόν με μήνυμα στα ελληνικά

Ελληνικά Canadair δίνουν μάχη στις μεγάλες φωτιές που μαίνονται σε δάση στη Γαλλία. Η χώρα μας ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα για βοήθεια που απέστειλε η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Τα δύο Canadair της Ελλάδας στη Γαλλία πετούν μέχρι τη δύση του ηλίου πάνω από τις φωτιές στα δάση στην περιοχή της Νιμ. Ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη χώρα μας για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη κυβέρνηση της χώρας, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: Πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων διάσωσης έφτασαν στον νότο για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν και μάλιστα στα ελληνικά!

Δείτε την ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις