Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αυτή είναι η 19χρονη που θέλει να γίνει η νεότερη γυναίκα στον κόσμο που θα έχει πετάξει μόνη με αεροσκάφος

Αυτή είναι η 19χρονη που θέλει να γίνει η νεότερη γυναίκα στον κόσμο που θα έχει πετάξει μόνη με αεροσκάφος

Η Ζάρα Ράδερφορντ θέλει να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα έχει ταξιδέψει μόνη με το αεροσκάφος της στον κόσμο. Τον επόμενο μήνα η 19χρονη Βρετανο-Βελγίδα ξεκινάει το ταξίδι της, κατά το οποίο θα διανύσει μια απόσταση 51.000 χιλιομέτρων, με το υπερελαφρύ αεροσκάφος της Shark, το γρηγορότερο στον κόσμο. 

«Ήθελα να πετάξω σε ολόκληρο τον κόσμο, να με δουν τα κορίτσια και να σκεφτούν πως θα ήθελαν κάποια στιγμή επίσης να πετάξουν», είπε η 19χρονη στο Reuters. To ταξίδι της Ζάρα Ράδερφορντ ξεκινά στις 11 Αυγούστου και μόλις ολοκληρώσει το εγχείρημά της θα είναι ο νεότερος άνθρωπος που θα έχει πετάξει ένα τέτοιου είδους αεροσκάφος στον κόσμο και η νεότερη γυναίκα που θα έχει πετάξει μόνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τωρινό ρεκόρ κατέχει η Σαέστα Γουάιζ, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της σε ηλικία 30 ετών.

«Υπάρχει μια διαφορά στην αεροπλοΐα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επομένως, στόχος μου είναι να πλησιάσω τα ρεκόρ και κατόπιν ελπίζω να εμπνεύσω άλλα κορίτσια να προσπαθήσουν και να καταρρίψουν το ρεκόρ μου και κατόπιν να πάνε και να αρχίσουν να ανταγωνίζονται τα αγόρια» λέει στο Reuters.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι γονείς της Ράδερφορντ, Μπεατρίς ντε Σμετ και Σαμ Ράδερφορντ, είναι και οι δύο πιλότοι, αν και η μητέρα της ένιωσε ανάμεικτα συναισθήματα, όταν η κόρη της ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κάνει ένα διάλειμμα ενός χρόνου από τις σπουδές της.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FlyZolo (@fly.zolo)

«Όταν μου είπε στην αρχή για αυτό, η καρδιά μου σκίρτησε. Χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να το εμπεδώσω. Και τώρα είμαι τόσο υπερήφανη και τη στηρίζω πλήρως», περιέγραψε.

Η 19χρονη θα χρηματοδοτήσει η ίδια το ταξίδι της, με τη βοήθεια χορηγών και ελπίζει ότι θα το ολοκληρώσει σε περίπου δύο με τρεις μήνες.

Δείτε βίντεο με την 19χρονη πιλότο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις