Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτή είναι η λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ! video

Αυτή είναι η λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ! video
Intimenews

Συμφωνίες, επενδύσεις και σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας σηματοδοτεί η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ. Αναμφίβολα σημαντικό γεγονός, ωστόσο δεν περνά αδιάφορη η made in China λιμουζίνα του ηγέτη της χώρας.

Ο λόγος για τη λιμουζίνα N501 της μάρκας Hongqi, που ήρθε στην Ελλάδα. Έχει τέσσερις πόρτες και μήκος 5,48 μέτρα.

Η limo Hongqi N501 είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα του Audi A6L, που κατασκευάζεται από την FAW – Volkswagen.

Η FAW αγόρασε πρόσφατα την μάρκα Hongqi, που είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Στο εμπρός μέρος της η λιμουζίνα του Σι Τζινπίνγκ έχει μια μεγάλη μάσκα χρωμίου που κάνει το επιβλητικό αυτό όχημα ιδιαίτερα πολυτελές.

Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από ένα βενζινοκινητήρα V8 4.0 λίτρων. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον Κινέζο ηγέτη, ωστόσο οι υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές του εντυπωσιακού τετράτροχου δεν είναι γνωστές.

Η ιστορία της μάρκας Hongqi

Το όνομα Hongqi σημαίνει “κόκκινη σημαία”, ένα παραδοσιακό σύμβολο για το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ξεκίνησε το 1958 από το Group First Auto Works (FAW). Ως τώρα η Hongqi ήταν το επίσημο όχημα για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους εντός και εκτός Κίνας.

Ο Μάο Τσε Τουνγκ χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα αυτά κατά την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα τη δεκαετία του 1970.

Δύο πολυτελείς Hongqi φορτώνονται σε αεροσκάφος της Air China (Boeing 747) και ακολουθούν τον Κινέζο πρόεδρο στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα ο Σι Τζινπίνγκ δεν αποχωρίζεται τη λιμουζίνα του.

Εξαιρούνται οι επισκέψεις του στις ΗΠΑ το 2013 και το 2015, όπου χρησιμοποίησε μία Cadillac, και στην Γαλλία το 2014, όπου μετακινήθηκε με μία Citroen C6.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις