Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αυτή η χώρα της Ευρώπης δεν “ξέρει” τι θα πει κορονοϊός

Αυτή η χώρα της Ευρώπης δεν “ξέρει” τι θα πει κορονοϊός
Reuters (αρχείο)

Κορονοϊός; Τι είναι αυτό;  Με τον πλανήτη να συγκλονίζεται από την πανδημία υπάρχει μία χώρα και μάλιστα στην Ευρώπη που δεν μετράει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid – 19.

Με 114 χώρες να έχουν μάθει από πρώτο “χέρι” τι θα πει κορονοϊός και τον Παγκόσμιο Οργανισμό  Υγείας (Π.Ο.Υ.) να χαρακτηρίζει την ασθένεια πανδημία, εξακολουθεί να υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα και δη στα Βαλκάνια (!), όπου προς το παρόν δεν καταγράφεται ούτε ένα κρούσμα.

Μπορεί να είναι μια μικρή χώρα στα Βαλκάνια, ωστόσο, έχει καταφέρει να μείνει αλώβητη από τον νέο κορονοϊό.

Ο λόγος για το Μαυροβούνιο με πληθυσμό μόλις 614.000 κατοίκους!

“Δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. 392 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, από την αρχή της εξάπλωσης της ασθένειας, έχουμε παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας 2.000 ανθρώπων”, δήλωσε ο Ιγκόρ Γκαλίτς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η χώρα δεν εμφανίζεται στην τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) της 11ης Μαρτίου, η οποία καταγράφει επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλα τα άλλα κράτη – μέλη της Ευρώπης.

Να σημειωθεί πως, οι αρχές του Μαυροβουνίου έχουν θέσει περιορισμούς στις μετακινήσεις προς  ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα, η Νότια Κορέα και το Ιράν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις