Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυτή θα είναι συνάντηση! Η Μέρκελ κάλεσε την Μέι στο Βερολίνο!

Αυτή θα είναι συνάντηση! Η Μέρκελ κάλεσε την Μέι στο Βερολίνο!

Στην έδρα της, κάλεσε η Άνγκελα Μέρκελ την Τερέζα Μέϊ και αναμφίβολα θα είναι μια συνάντηση που θα τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως προσκάλεσε τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για συνομιλίες στο Βερολίνο και είπε πως προσβλέπει στη συνεργασία μαζί της.
“Είναι καθήκον μας να εργαζόμαστε πολύ στενά με τις κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών”, δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο που καθιστούν αυτή τη στενή συνεργασία απαραίτητη.

Η καγκελάριος δήλωσε πως μίλησε με τη Μέι τηλεφωνικώς αργά χθες και την προσκάλεσε για συνομιλίες στο Βερολίνο. “Προσβλέπω στη συνεργασία μας”, πρόσθεσε.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει την απροσδόκητη απόφαση της Μέι να διορίσει υπουργό Εξωτερικών τον Μπόρις Τζόνσον, έναν από τους ηγέτες της εκστρατείας για το Βrexit, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο ο κύριος αντίπαλός της για τη θέση του πρωθυπουργού.

Χθες το γραφείο της Μέι ανέφερε πως η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε τηλεφωνικώς στη Μέρκελ και στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε