Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτό είναι το τρομοπακέτο που έστειλαν στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Νέος συναγερμός στην Βαλτιμόρη

Αυτό είναι το τρομοπακέτο που έστειλαν στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Νέος συναγερμός στην Βαλτιμόρη
CNN

Τα τρομοπακέτα έχουν σταλεί παντού τελικά όπως αποδεικνύεται και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, μετά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες τρομοπακέτου, το FBI έσπευσε και σε ταχυδρομείο στο Ντέλαγουερ στην Βαλτιμόρη. Και αυτό που βρήκε ήταν το τρομοπακέτο που προοριζόταν για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τα τρομοπακέτα φτάνουν το ένα μετά το άλλο στους παραλήπτες τους. Πριν από λίγη ώρα βρέθηκαν δυο. Το ένα απευθυνόταν στον γνωστό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Το άλλο στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το πακέτο στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έσπευσε τα ξημερώματα στην περιοχή Τραϊμπέκα σε κτίριο που ανήκει στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Tο δέμα έφτασε στον αριθμό 375 της οδού Γκρίνουϊτς. Η κλήση έγινε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα. Στη διεύθυνση αυτή είναι καταχωρημένες δύο επιχειρήσεις: Το Tribeca Film Festival και το Tribeca Grill. Και τα δύο ανήκουν στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος επικρίνει με σφοδρότητα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντε Νίρο είχε κάποτε χαρακτηρίσει τον Τραμπ “εθνική καταστροφή”.

Το CNN δημοσίευσε φωτογραφία του τρομοπακέτου με παραλήπτη τον Ντε Νίρο

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το εστιατόριο του Ντε Νίρο ήταν άδειο τη στιγμή που έφτασε το ύποπτο πακέτο. Αμέσως μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις στο Μπρονξ με ειδικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί, θα ερευνηθεί με ακτίνες Χ για να διαπιστωθεί τι περιέχει μέσα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXECUTIVE PROTECTION (@brooklyn3.19) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Shawna* (@chef_lashawna) on

Το χρονικό με τα τρομοπακέτα

Το πρώτο εστάλη πριν από μερικές μέρες στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, όμως την Τετάρτη τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, όταν ανάμεσα στους παραλήπτες των παγιδευμένων πακέτων ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια πρόεδρος Χίλαρι Κλίντον και τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη.

Ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν κι άλλα, αφού οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος έχουν γίνει επίσης ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ. Μέχρι και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανέφερε πως έλαβε ύποπτο πακέτο, αλλά τελικά αυτό φαίνεται πως περιείχε φυλλάδια της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys.

 

Στόχος έγινε και η βουλευτής των Δημοκρατικών Μαξιν Γουότερς από την Καλιφόρνια, η οποία έχει επικρίνει σφοδρότατα (όπως και οι υπόλοιποι) τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Δυο τρομο-πακέτα, παρόμοια με εκείνα που εστάλησαν στον Ομπάμα και την Κλίντον, βρέθηκαν πριν φτάσουν στην Γουότερς. Εντοπίστηκαν σε ταχυδρομείο του Λος Άντζελες.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών τρομοκρατική ενέργεια. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν βρεθεί μέσα στα δέματα αποτελούνταν από έναν σωλήνα καλυμμένο με μαύρη ταινία, μια μικρή μπαταρία σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στα ρολόγια, θραύσματα από γυαλιά και κάποιου είδους σκόνη, η οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν εκρηκτική ή όχι.

Γράφημα του CNN με τους στόχους

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ και το γεγονός πως εξαιτίας της ύπαρξης ενός «ύποπτου» πακέτου, εκκενώθηκαν τα γραφεία του San Diego Union-Tribune, καθώς κι ένα αεροπλάνο της American Airlines!

Ο Τραμπ τα έβαλε με τα… ΜΜΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε μεν την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων αλλά τα έβαλε με τα ΜΜΕ, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες».

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διενεργεί μια εντατική έρευνα και θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους προσαγάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πολύ γρήγορα ελπίζω», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Γουισκόνσιν.

«Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας», συνέχισε, τονίζοντας πως εύχεται τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται «με ειρήνη και αρμονία».

Ο Τραμπ απαίτησε από τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο», να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων. «Πρέπει να σταματήσουν», επέμεινε.

«Είμαστε 13 ημέρες πριν από τις πολύ, πολύ σημαντικές εκλογές», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις από όχλους σε δημόσιους χώρους», ούτε να «καταστρέφεται δημόσια περιουσία». Προφανώς αναφερόταν στο γεγονός ότι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι και εγκάλεσαν Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα μακράς και εξαιρετικά τεταμένης διαδικασίας για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Την ώρα που οι ερευνητές του FBI ανακάλυπταν άλλα δυο τρομοπακέτα ο Τραμπ  κατηγορούσε μέσω twitter τα ΜΜΕ ότι υποκινούν την οργή και την πολιτική ρητορική του μίσους.

«Ένα μεγάλο μέρος του Θυμού που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας έχει προκληθεί από τη σκόπιμα λανθασμένη και ανακριβή δημοσιογραφία των Παραδοσιακών ΜΜΕ στην οποία αναφέρομαι ως Ψεύτικες Ειδήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Έχει γίνει τόσο κακό και μισητό που ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Τα Παραδοσιακά ΜΜΕ πρέπει να καθαρίσουν τα του οίκου τους, ΓΡΗΓΟΡΑ!»

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις