Κόσμος

Αυτό είναι το video της δολοφονίας Αφροαμερικανού που έβαλε “φωτιά” στις ΗΠΑ

Δυο video από τη στιγμή της δολοφονίας του Κιθ Λαμόντ Σκοτ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Σάρλοτ στις ΗΠΑ. Μόνο που σε κανένα από τα δυο (ένα από κάμερα μέσα στο περιπολικό και ένα από κάμερα ενσωματωμένη στη στολή αστυνομικού) δεν δίνει απαντήσεις για το τί ακριβώς συνέβη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του ήταν η νέα σπίθα που έβαλε φωτιά στις ΗΠΑ. Για μέρες η Σάρλοτ παραδόθηκε στα επεισόδια και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός μαύρου από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία επιμένει ότι το θύμα οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το πιστόλι του και ότι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και συγκεκριμένα μαριχουάνα.

Μόνο που σε κανένα από τα video δεν φαίνεται τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν φαίνεται καν η στιγμή των πυροβολισμών. Μόνο ακούγονται τέσσερις από αυτούς. Από την ημέρα της δολοφονίας (20 Σεπτεμβρίου) πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν από την αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα τα video. Το έκανε την Κυριακή (ξημερώματα Ελλάδας) και αφού η γυναίκα του θύματος είχε δημοσιοποιήσει τη δραματική στιγμή του θανάτου του άνδρα της.

Το υλικό από την κάμερα που είναι τοποθετημένη μέσα σε ένα από τα περιπολικά που φτάνουν στο σημείο δείχνει δυο αστυνομικούς να έχουν προτεταμένα τα όπλα τους προς το σημείο όπου βρίσκεται ο Σκοτ. Ο άνδρας βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, με τα παράθυρα κλειστά. Όταν βγαίνει έξω, αρχίζει να πισωπατά και τότε ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί. Ακούγονται επίσης οι φωνές της γυναίκας του. Δεν είναι σαφές αν κρατάει όπλο το θύμα.

 

Από άλλη γωνία, κάμερα που είναι ενσωματωμένη στη στολή ενός από τους αστυνομικούς (body cam) δείχνει έναν αστυνομικό να σημαδεύει τον Σκοτ και άλλον έναν να πλησιάζει με το όπλο του προτεταμένο. Όταν τελικά στα πλάνα εμφανίζεται το θύμα, έχει ήδη πέσει στο έδαφος.

Εκτός από τα video, η αστυνομία της Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του ο Σκοτ αλλά και ένα τσιγάρο μαριχουάνας που φέρεται να είχε μαζί του. Η σύζυγός του επιμένει πως ο άνδρας της δεν είναι όπλο και το μοναδικό πράγμα που κρατούσε στα χέρια του ήταν ένα βιβλίο!

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Σάρλοτ υποστήριξε ότι ο 43χρονος Σκοτ είχε πάνω του ποσότητα μαριχουάνας και είχε διαπράξει ακόμη ένα έγκλημα, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιο ήταν αυτό. Είπε επίσης ότι οι αστυνομικοί που ήρθαν αντιμέτωποι με τον άτυχο άνδρα, έκαναν περιπολία όταν είδαν στο αυτοκίνητο του θύματος τη μαριχουάνα και στη συνέχεια και το όπλο.

Πηγή: BBC, Associated Press

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεκόρ Γκίνες με 5.000 χορευτές στην Τουρκία – Ο ποντιακός χορός παρουσιάστηκε ως «τουρκικός»
Το θέμα είναι βέβαια ότι οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον ποντιακό ως μέρος της τουρκικής παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς τους με τα μέσα της χώρας να δίνουν έκταση στο θέμα
Τούρκοι χορεύουν ποντιακό χορό
Τρεις πυροσβέστες νεκροί στο Κολοράντο – Τεράστιες φωτιές στις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι, η παρατεταμένη ξηρασία και το περιορισμένο χιονοκάλυμμα του χειμώνα ευνοούν την ακραία εξάπλωση των πυρκαγιών και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών
Φωτιά στο Κολοράντο
Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Εξαγριωμένοι πολίτες ανάγκασαν στρατιώτες να σκάψουν στα ερείπια
Δύο 11χρονοι και ένας πατέρας με τον έφηβο γιο του ανασύρθηκαν ζωντανοί 4 ημέρες μετά την καταστροφή - Δείτε βίντεο από τις δραματικές διασώσεις
  MIGUEL MEDINA
Axios: Συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για προσωρινό τερματισμό των επιθέσεων – Συνάντηση αντιπροσωπιών στο Κατάρ την Τρίτη
Οι ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών αντάλλαξαν χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες κι αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, με τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ να βρίσκεται στο επίκεντρο
Διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν