Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που πληρώνει να θανατωθεί και να αποθηκευτεί ψηφιακά ο εγκέφαλός του

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που πληρώνει να θανατωθεί και να αποθηκευτεί ψηφιακά ο εγκέφαλός του

Μπορεί να θυμίζει σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεκάδες δισεκατομμυριούχου πληρώνουν για να θανατωθούν και να αποθηκευτεί ψηφιακά ο εγκέφαλός τους.

Ο 32χρονος δισεκατομμυριούχος της Silicone Valley Sam Altman είναι ένας από τους 25 ανθρώπους που βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Netcome. Μια startup που υποστηρίζει ότι μπορεί να αποθηκεύσει ψηφιακά το περιεχόμενο του ανθρώπινου εγκεφάλου σε υπολογιστή.

Σε αντάλλαγμα για να διατηρηθεί αιώνια το μυαλό του, ο 32χρονος θα πρέπει να πεθάνει σε μια διαδικασία που θυμίζει την υποβοηθούμενη ευθανασία. Κάτι τέτοιο είναι νόμιμο μόνο σε 5 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο ενδιαφερόμενος συνδέεται με ένα μηχάνημα και του χορηγούνται χημικές ουσίες για ταρίχευση ενώ είναι ακόμα ζωντανός. Μια μέθοδος που, σύμφωνα με τη Netcome, είναι 100% θανατηφόρα. “Η εμπειρία του χρήστη θα είναι πανομοιότυπη με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία” δήλωσε ο συνιδρυτής της Netcome, Robert Mclntyre.

Η αποστολή της startup, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Netcome, είναι να “διαφυλάξει το μυαλό σας αρκετά καλά για να διατηρηθούν όλες οι αναμνήσεις σας άθικτες. Από το υπέροχο κεφάλαιο του αγαπημένου σας βιβλίου μέχρι την αίσθηση του κρύου αέρα, το ψησίματος μιας μηλόπιτας και του δείπνου με φίλους και συγγενείς”.

Back up στον ανθρώπινο εγκέφαλο

“Πιστεύουμε ότι μέσα στον αιώνα που ζούμε θα μπορέσουμε ψηφιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουμε για να επαναφέρουμε τη συνείδησή σας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι μπορούμε να κάνουμε “back up” στο μυαλό σας;”.

Τα χημικά μπορούν να διατηρήσουν ένα σώμα κατεψυγμένο και άθικτο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος αποσύνθεσης για εκατοντάδες ή ενδεχομένως χιλιάδες χρόνια. Για να λειτουργήσει όμως η διαδικασία, ο εγκέφαλος πρέπει να είναι φρέσκος.

Η πρακτική χαρακτηρίζεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία που προς το παρόν είναι νόμιμη μόνο σε 5 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Αλλά και σε αυτές τις 5 πολιτείες, για να είναι νόμιμη θα πρέπει ένας άνθρωπος να πάσχει από ασθένεια τελικού σταδίου ή να έχει μόνο 6 μήνες ζωής.

Η Nectome θα συνδέει ανθρώπους που πάσχουν από ασθένεια τελικού σταδίου σε μηχάνημα καρδιάς και πνευμόνων και θα τους χορηγούν τις χημικούς ουσίες ενώ είναι ακόμα ζωντανοί αλλά τους έχει γίνει γενική αναισθησία.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις