Κόσμος

Αυτός είναι ο εκλεκτός του Μπολσονάρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς!

Ο δικαστής Σέρζιο Μόρο, μια εμβληματική προσωπικότητα στον αγώνα κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε την πρόταση του ακροδεξιού εκλεγμένου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανακοίνωσή του, ο δικαστής αναφέρει ότι έκανε δεκτή την πρόσκληση, μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Μπολσονάρο σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Ρίο ντε Ζανέιρο, με τον οποίο συζήτησε την πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοστεί από το υπουργείο.

Συμμαχία Μπολσονάρο – Μόρο για την διαφθορά

“Η προοπτική να εφαρμόσουμε σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, τηρώντας το Σύνταγμα, τον νόμο και τα δικαιώματα, με οδήγησε στη λήψη αυτής της απόφασης”, πρόσθεσε ο 46χρονος Μόρο που θεωρείται “ήρωας” από πολλούς Βραζιλιάνους.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπολσονάρου επιβεβαίωσε ότι ο Μόρο θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με ανάρτησή στο Twitter, τον τρόπο που προτιμά να επικοινωνεί. Επανέλαβε και αυτός ότι προτεραιότητα του υπουργείου θα είναι “η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους”. Εξήγησε επίσης ότι ο Μόρο θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τους συνεργάτες του στο υπουργείο, εξηγώντας ότι μολονότι δεν είναι ειδικός στη δημόσια ασφάλεια, με τους σωστούς συμβούλους θα είναι σε θέση να λάβει τις ορθές αποφάσεις.

sergio moro

Ο Μόρο ήταν ο δικαστής που καταδίκασε πρωτοδίκως τον πρώην πρόεδρο της Αριστεράς Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης από τον περασμένο Απρίλιο για παθητική διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.