Τρίτη, 21 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αυτός είναι ο ιμάμης που θα κάνει την προσευχή στην Αγιά Σοφιά (video)

Αγιά Σοφιά
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 24 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, όπου -σύμφωνα με τον πρόεδρο της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς- διορίζονται δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες. 

Προσευχή στην Αγιά Σοφιά θα γίνεται πέντε φορές την ημέρα. Ένας από τους ιμάμηδες που -όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ- θα είναι ο ένας από τους δύο που θα κάνουν την προσευχή, είναι ο Φερούχ Μουστουέρ, βοσνιακής καταγωγής. 

Γεννήθηκε το 1971 στην Κιουτάχεια, όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Μεταξύ 2006 και 2010, υπηρέτησε ως θρησκευτικός αξιωματικός στην Αυστρία. Από το 2013, ήταν ο ιμάμης του τζαμιού Eminönü Yeni στην Κωνσταντινούπολη και διατηρεί τις επαφές με τη χώρα του, μιλώντας πολύ καλά τα βοσνιακά.Το 2015 είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ανάγνωσης Κορανίου στο Κουβέιτ. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Ο Φερούχ Μουστουέρ ήταν ο ιμάμης που διάβασε την προσευχή στην Αγιά Σοφιά, στο πλαίσιο του show της τουρκικής κυβέρνησης για την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: milliyet

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις