Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αυτός είναι ο πιλότος του Boeing 737 MAX 8 το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους!

Αυτός είναι ο πιλότος του Boeing 737 MAX 8 το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους!
Twitter

Ο Yared Mulugeta, γεννημένος στην Αιθιοπία κενυατικής εθνικότητας, πιλόταρε το μοιραίο Boeing 737 Max 8 των αιθιοπικών αερογραμμών.

Ο Yared Mulugeta, όπως είναι το όνομά του είχε περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 8.000 ώρες πτήσης, αλλά τα τελευταία λεπτά βρισκόταν στο κοκ-πιτ του αιθιοπικού Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του.

Ο Mulugeta, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και ήταν κενυατικής εθνικότητας, πιλόταρε το συγκεκριμένο αεροσκάφος από το 2018. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αιθιοπίας ασκούσε τα καθήκοντα του πρώτου αξιωματικού από το Νοέμβριο του 2007, ενώ στην Ethiopian Airlines, εργαζόταν από το 2010.

Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο Yared Mulugeta ήταν αφοσιωμένος και αποδοτικός στο αντικείμενό του.

Αιθιοπία: Τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας

Μετά και την ανεύρεση των δύο μαύρων κουτιών, ξεκινά η επεξεργασία τους στα ειδικά εργαστήρια ανάλυσης δεδομένων πτήσης, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

Το ένα μαύρο κουτί καταγράφει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και η άλλη συσκευή αποτυπώνει τα ψηφιακά δεδομένα πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Τέλος, δεδομένο είναι ότι, σύμφωνα με την Ethiopian Airlines, ο Yared Mulugeta ανέφερε προβλήματα στην πτήση και ζήτησε άδεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Ενός λεπτού σιγή στον ΟΗΕ στην μνήμη των μελών του προσωπικού που χάθηκαν στην συντριβή του αεροσκάφους

Ο ΟΗΕ τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης στην μνήμη των περισσότερων των 20 μελών του προσωπικού υπηρεσιών του ή συνδεόμενων οργανισμών που χάθηκαν στο δυστύχημα της Ethiopian Airlines.

«Είναι μία μέρα θλίψης για τον οργανισμό μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης για τα δικαιώματα των γυναικών στην Γενική Συνέλευση.

Οι σημαίες στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε ολόκληρο τον κόσμο ήσαν σήμερα μεσίστιες.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που θεωρείται προσωρινός, νεκροί είναι οκτώ μέλη του προσωπικού του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM), τρία μέλη της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες , τρία μέλη του Γραφείου του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι, δύο μέλη της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (UIT), ενώ οι ακόλουθοι οργανισμοί έχουν χάσει από ένα μέλος: Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη (PNUD), Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (OIM), Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (PNUE) και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις