Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος παιδεραστής του κόσμου

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος παιδεραστής του κόσμου

Ήταν ο ιδρυτής αυτοκρατορίας παιδικής πορνογραφίας στο σκοτεινό διαδίκτυο, με το FBI να τον περιγράφει ως έναν από τους πιο επικίνδυνους παιδεραστές στον κόσμο. Ο 23χρονος οργάνωνε τα πάντα από ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι των γονιών του.

Αφού συνελήφθη το 2014 μετά από έρευνες του FBI, ο Matthew Graham περιμένει την καταδίκη του για 13 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας από το Victorian County Court. Είχε ομολογήσει την ενοχή του για τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοσελίδων στο σκοτεινό διαδίκτυο μεταξύ 2011 και 2014. Ήταν γεμάτες από υλικό βασανισμού και κακοποίησης παιδιών μικρότερων από 10 ετών.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Lux, λειτουργούσε τις ιστοσελίδες που είχαν πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις και 1.000 ενεργούς χρήστες από το σπίτι των γονιών του. Εμφανιζόταν ως παιδίατρος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και προσέφερε συμβουλές σε παιδόφιλους για το πώς να καλύπτουν τα ίχνη τους. Η εισαγγελέας Breckweg είπε ότι το FBI και η Europol τον αναγνώρισε ως έναν από τους πιο παραγωγικούς διαμεσολαβητές παιδικής πορνογραφίας σε όλο τον κόσμο.

“Ο Lux χλεύαζε την επιβολή του νόμου στις σελίδες του, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που “κατέβαζαν” τα sites, οι παιδόφιλοι γίνονταν πιο δυνατοί και ήταν πιο δύσκολο να τους πιάσουν”, υποστήριξε η εισαγγελέας. Στη διάρκεια της ακρόσης κρατούσε το κεφάλι στα χέρια του όταν η ποινική δίωξη περιέγραφε το σκληρό περιεχόμενο που είχε στις σελίδες του.

Ο Matthew Graham είχε στενές σχέσεις με τον Peter Scully, τον Αυστραλό παιδεραστή που αντιμετωπίζει κατηγορίες φόνου, βιασμού και σωματεμπορίας στις Φιλιππίνες. Είχε παραδεχτεί ότι είχε στην κατοχή του ένα βίντεο με 4 μέρη (Daisy’s Destruction) στο οποίο ο Scully και η Φιλιππινέζα φίλη του υπέβαλαν σε σεξουαλικά βασανιστήρια ένα κοριτσάκι 18 μηνών. Είχε το φριχτό βίντεο ως δόλωμα για να αυξήσει την επισκεψιμότητα στα site του.

“Είναι ένα από τα χειρότερα βίντεο” είπε η εισαγγελέας, τονίζοντας ότι περιέχει πολύ σκληρές εικόνες. Ο Graham είχε πει στην κατάθεσή του ότι δεν αισθάνεται τον εαυτό του παιδεραστή αλλά πως αισθανόταν υπερήφανος που αύξανε τις επισκέψεις στα sites του. “Υποθέτω ότι ήθελα να γίνω μέρος σε κάτι και το έκανα. Η σεξουλικοποίηση δεν ήταν ποτέ κάτι που με ενδιέφερε. Ήταν η δύναμη της παιδεραστικής κοινότητας”.

Ο δικαστής Judge Michael Tinney δήλωσε σοκαρισμένος από τα εγκλήματα που είχε αρχίσει ο Graham όταν ήταν 18 ετών φοιτητής στο Epping Secondary College. “Είναι σαν να είναι από άλλο πλανήτη” υπογράμμισε. Συγκλονίστηκε από το γεγονός πως είχε αποκτήσει το ανατριχιαστικό βίντεο “Daisy’s Destruction” για να οικοδομήσει την επισκεψιμότητα του κοινού του. “Το βρέφος βασανιζόταν. Υπέστη σωματικά βασανιστήρια. Αρχικά ήταν χαμογελαστό και στο τέλος κατέληξε σε ράκος. Πώς μπορεί κάποιος άνθρωπος να το βλέπει με απάθεια; Έχω δει συγκλονιστικά πράγματα στην καριέρα μου αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο”.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε