Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Αυτοσυγκράτηση” συνιστά η Ε.Ε στην Τουρκία για τις επιχειρήσεις στην Συρία

“Αυτοσυγκράτηση” συνιστά η Ε.Ε στην Τουρκία για τις επιχειρήσεις στην Συρία

“Αυτοσυγκράτηση” συνέστησε στην Τουρκία η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, σχετικά με την επίθεση που έχει εξαπολύσει στο Αφρίν.

«Αυτό που απασχολεί την ΕΕ, είναι ο στόχος των επιχειρήσεων να εξακολουθήσει να είναι ο Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος)», είπε η Μογκερίνι κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

«Επαναλάβαμε την θέση αυτή στους Τούρκους φίλους μας σήμερα και θα προσυπογράψω τα λόγια του (Ρεξ) Τίλερσον στην Άγκυρα επιμένοντας στους Τούρκους φίλους μας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές τους ενέργειες», εξήγησε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Άγκυρα, κάλεσε για άλλη μια φορά σήμερα την Τουρκία σε «αυτοσυγκράτηση» στην επίθεσή της εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο καντόνι Αφρίν (βορειοδυτική Συρία).

Η Άγκυρα πραγματοποιεί αυτή την επιχείρηση, την οποία ονομάζει «Κλάδος ελαίας», από τις 20 Ιανουαρίου.

Ο Τίλερσον διαβεβαίωσε ωστόσο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία θέλουν «προχωρήσουν μπροστά μαζί» για την υπέρβαση της τρέχουσας κρίσης στη Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις