Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Bafta: La La Land για την… Κέιτ και τον Γουίλιαμ [pics, vids]

Bafta: La La Land για την… Κέιτ και τον Γουίλιαμ [pics, vids]

Τα βρετανικά Όσκαρ, τα βραβεία Bafta, απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής (12.02.2017) στο Λονδίνο, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (που είναι πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και την Κέιτ Μίντλετον να εκπροσωπούν τη βασιλική οικογένεια στην τελετή που έγινε στο Royal Albert Hall. Καλύτερη ταινία και αυτή τη φορά το μιούζικαλ La La Land.

Το ρομαντικό μιούζικαλ La La Land του Ντάμιεν Σαζέλ κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το Bafta καλύτερης ταινίας και εδραίωσε τη… θέση του ως φαβορί για ένα Όσκαρ στην τελετή της 26ης Φεβρουαρίου. Θέμα της ταινίας είναι το ειδύλλιο μεταξύ μιας ηθοποιού και ενός τζαζίστα μουσικού, με την Έμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το La La Land επικράτησε, στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας των “Arrival”, “Moonlight”, “Manchester by the Sea”, “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ”.

Η Έμα Στόουν έφυγε από το Λονδίνο με το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο La La Land, κερδίζοντας τη Μέριλ Στριπ (“Florence Foster Jenkins”), Νάταλι Πόρτμαν (“Jackie”), Έιμι Ανταμς (“Arrival”) και Έμιλι Μπλαντ (“Το κορίτσι του τρένου”). Ο La La Land έφυγε με ακόμη ένα βραβείο από το Λονδίνο: το Bafta Σκηνοθεσίας για τον Ντέιμιαν Ζασέλ.

Στην κατηγορία για τον καλύτερο ηθοποιό, ο συμπρωταγωνιστής της Ράιαν Γκόσλινγκ έχασε το βραβείο από τον Κέισι Άφλεκ (αδελφό του Μπεν Άφλεκ) ο οποίος τιμήθηκε με το Bafta για την ερμηνεία του στην ταινία “Manchester by the Sea. Εκτός από τον Γκόσλινγκ, υποψήφιοι ήταν επίσης οι Άντριου Γκάρφιλντ (Αντιρρησίας Συνείδησης), Τζέικ Τζίλενχαλ (Nocturnal Animals) και Βίγκο Μόρτενσεν (Captain Fantastic).

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε β’ ρόλο απέσπασε η Βαϊόλα Ντέιβις για την ταινία Fences, ενώ το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου πήρε ο Ντεβ Πατέλ για το Lion.

Για την προσφορά του στον κινηματογράφο, τιμήθηκε και ο Μελ Μπρουκς.

Δείτε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον στην τελετή

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε