Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συγκλονιστική στιγμή: Η βασίλισσα της Ιορδανίας παρηγορεί τη γυναίκα του πιλότου που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές

Συγκλονιστική στιγμή: Η βασίλισσα της Ιορδανίας παρηγορεί τη γυναίκα του πιλότου που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές

Τον έκαψαν ζωντανό και σκηνοθέτησαν ακόμη και το video που δείχνει τη θηριωδία τους. Πλήγωσαν έναν ολόκληρο έθνος. Σόκαραν ολόκληρο τον κόσμο. Η Ιορδανία πενθεί για το θάνατο του πιλότου που εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές και απαντά με βομβαρδισμούς.

Ο πιλότος Μοάζ Κασασμπέχ εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδόν δυο μήνες αφού τον έπιασαν όμηρο. Η εκτέλεσή του καταγράφηκε και video και έκανε το γύρο του κόσμου.

Η γυναίκα του, Ανουάρ Ταρανεχ, έμαθε από το Facebook για την εκτέλεση του συζύγου της. Είδε ξαφνικά ένα μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μοάζ». Το εκμυστηρεύτηκε η ίδια στη βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, που βρέθηκε την Πέμπτη στο πατρικό σπίτι του συζύγου της για να τη συλληπηθεί, μαζί με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Η φωτογραφία τους κάνει το γύρο του κόσμου. Με βλέμμα στο κενό και τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, η βασίλισσα της Ιορδανίας αγκαλιάζει τη χήρα του άτυχου πιλότου. Προσπαθεί να την παρηγορήσει για το χαμό του αγαπημένου της. Του αγαπημένου της που κατάφερε να τον χαρεί μόνο για πέντε μήνες. Τόσο ήταν παντρεμένοι όταν ο Μοάζ έπεσε όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η Ανουάρ ήταν σε μια καθιστική διαμαρτυρία όταν έλαβε ένα μήνυμα από τη μητέρα της. Άκουσε το μήνυμα που της άφησε κλαίγοντας η μητέρα της και κατάλαβε πως κάτι είχε συμβεί. Τότε άνοιξε το Faceboook και είδε το μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μοάζ».

Ο βασιλιάς Αμπντάλα «υποσχέθηκε» στους τζιχαντιστές πως θα εκδικηθεί το θάνατο του πιλότου. Διεμήνυσε πως θα ηγηθεί ο ίδιος των βομβαρδισμών που επρόκειτο να γίνουν. Και το έκανε.


Οι Ιορδανοί βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Οι βόμβες που έριξαν είχαν πάνω τους μηνύματα από το Κοράνι.

Δόθηκε στη δημοσιότητα και video από τη στιγμή της επιχείρησης.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε