Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

BBC: Ο έλληνας γιατρός που “ενώνει” τους πεθαμένους με τους ζωντανούς

BBC: Ο έλληνας γιατρός που “ενώνει” τους πεθαμένους με τους ζωντανούς

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την Τουρκία. Στο ρεπορτάζ μιλάει ο γιατρός Παύλος Παυλίδης ο οποίος εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να ενώσει τους ζωντανούς με τους πεθαμένους.

Τι σημαίνει αυτό; Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους προσπαθώντας να βρουν μια καλύτερη ζωή διασχίζοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες τα πολλές φορές ορμητικά νερά του. Όπως ένα ζευγάρι από το Ιράν που έχασαν το αγοράκι τους. Στο οδοιπορικό ο έλληνας γιατρός εξηγεί πως συλλέγει τα προσωπικά αντικείμενα του κάθε πρόσφυγα που εντοπίζεται νεκρός και από αυτά ίσως κάππια στιγμή να αναγνωρισθεί από τους συγγενείς του από όποια γωνιά της γης και αν τον ψάχνουν.

Κάθε νεκρός πρόσφυγας όταν δεν βρίσκονται στοιχεία ταυτότητας έχει έναν μοναδικό αριθμό. Μαζί με αυτόν τον αριθμό και δείγμα DNA ο γιατρός ελπίζει ότι θα μπορέσουν να τον αναγνωρίσουν. Ο τίτλος του οδοιπορικού είναι «Πτώμα χωρίς όνομα» και είναι αληθινά συγκλονιστικό και βαθιά ανθρώπινο αφού δείχνει το δράμα των ανθρώπων που αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο συναντούν στο διάβα τους τον θάνατο και την λησμονιά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του BBC

‘It’s a body without a name’

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις