Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Bessie Coleman – Σήμερα η Google τιμάει τη διάσημη αεροπόρο

Bessie Coleman – Σήμερα η Google τιμάει τη διάσημη αεροπόρο

Η Bessie Coleman (Μπέσσι Κόλμαν) ήταν διάσημη αεροπόρος. Η Google τιμάει σήμερα την αφροαμερικανή με ένα Doodle για τα 125α γενέθλια της.

Bessie Coleman (Μπέσσι Κόλμαν): Γεννήθηκε το 1893 και πέθανε το 1926. Σήμερα, η Google τιμάει με ένα Doodle ta 125α γενέθλια της. Η διάσημη αφροαμερικανή αεροπόρος, το 1922 έγινε η πρώτη Αφρο-Αµερικανή γυναίκα, που πήρε άδεια πιλότου.

Επειδή δεν µπορούσε να µάθει να πετά στις ΗΠΑ έµαθε γαλλικά για να παρακολουθήσει µαθήµατα στην Ευρώπη. Πέθανε µε τραγικό τρόπο κατά τη διάρκεια µιας αεροπορικής επίδειξης το 1926.

Δείτε 3 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζετε για την Bessie Coleman

  • Η αεροπόρος Bessie Coleman, επειδή δεν μπορούσε να παρακολουθήσει μαθήματα αεροπλοϊας στις ΗΠΑ, έμαθε γαλλικά, μετακόμισε στη Γαλλία και κατάφερε να πάρει την άδεια πιλότου από τη σχολή Caudron Brother School of Aviation μέσα σε μόλις επτά μήνες.
  • Η Bessie Coleman, το 1922 κατάφερε να γίνει η πρώτη Αφρο-Αµερικανή γυναίκα που πήρε άδεια πιλότου.
  • Το 1926, η διάσημη αεροπόρος n πέθανε κατά τη διάρκεια µιας αεροπορικής επίδειξης.

Διαβάστε περισσότερα για την Bessie Coleman.

Υπάρχει όμως και άλλη μία γυναίκα – θρύλος, αεροπόρος, εκτός από την Bessie Coleman (Μπέσσι Κόλμαν). Η Αμέλια Μαίρη Έρχαρτ (Amelia Mary Earhart, 24 Ιουλίου 1897 – εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 1937 και κηρύχθηκε θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939) ήταν Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό. Έκανε πολλά ρεκόρ, έγραψε βιβλία για τις εμπειρίες της στους αιθέρες, τα οποία γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, και συνέβαλε στη δημιουργία της οργάνωσης The Ninety-Nines, μίας οργάνωσης για τις γυναίκες πιλότους.

Το όνειρο της Bessie Coleman και το τραγικό τέλος

Όνειρο της Bessie Coleman ήταν να ανοίξει μια σχολή για αφροαμερικανούς αεροπόρους, μόλις συγκέντρωνε το αναγκαίο χρηματικό ποσό. Δεν τα κατάφερε, καθώς στις 30 Απριλίου 1926 σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στο Τζάκσονσβιλ της Φλώριδας.

Πετούσε με πιλότο τον μηχανικό και ατζέντη της, τον 24χρονο Γουίλιαμ Γουίλς, και έβλεπε τον χώρο προκειμένου να επιχειρήσει άλμα με αλεξίπτωτο την επομένη ημέρα. Ξαφνικά το αεροπλάνο τύπου Curtiss JN-4 έκανε βουτιά και η Κόλμαν βρέθηκε στο κενό από ύψος 610 μέτρων. Κατέπεσε στο έδαφος και πέθανε ακαριαία. Την ίδια τύχη είχε και ο Γουίλς που δεν μπόρεσε να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροπλάνου, το οποίο συνετρίβη και ανεφλέγη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε