Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Blade Runner 2049: Ένα ακόμη teaser που πρέπει να δείτε

Blade Runner

Το νέο teaser του Blade Runner 2049 αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το πώς θα είναι το πολυαναμενόμενο sequel του Denis Villeneuve. Δείτε το.

Νέο υλικό μόλις κυκλοφόρησε για το πολυαναμενόμενο sequel του Denis Villeneuve, «Blade Runner 2049». Από το 1982, στο 2017, η νέα ταινία φαίνεται να προσεγγίζει με σεβασμό τον καλτ “αέρα” του Ρίντλεϊ Σκοτ, εξελίσσοντας το σε ένα full action movie.

Το «Blade Runner 2049» εκτυλίσσεται 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύεται έναν νέο blade runner, τον αστυνομικό Κ του LAPD, ο οποίος φέρνει στο φως ένα από χρόνια θαμμένο μυστικό που απειλεί να βυθίσει τα απομεινάρια αυτής της μελλοντικής κοινωνίας στο χάος. Η ανακάλυψή του τον οδηγεί σε μια αναζήτηση για τον Ρικ Ντέκαρντ (Χάρισον Φορντ), έναν πρώην blade runner του LAPD ο οποίος αγνοείται εδώ και 30 χρόνια. O κακός της υπόθεσης… ο Τζάρεντ Λέτο.

Το πρώτο Blade Runner είναι αμερικανική κινηματογραφική νεο-νουάρ ταινία επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 1982 του Ρίντλεϊ Σκοτ, με πρωταγωνιστές τον Χάρισον Φορντ, τον Ρούτγκερ Χάουερ και τον Έντουαρντ Τζέημς Όλμος. Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από τον Χάμπτον Φάντσερ και τον Ντέιβιντ Πίπλς, ενώ πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας επιστημονικής φαντασίας Το Ηλεκτρικό Πρόβατο του Φίλιπ Κ. Ντικ, που κυκλοφόρησε το 1968.

Η ταινία παρουσιάζει ένα δυστοπικό Λος Άντζελες, στο οποίο κατασκευάζονται, από την πανίσχυρη εταιρεία Tyrell Corporation, γενετικά προηγμένες «ρέπλικες» (replicants), οι οποίες είναι εξωτερικά όμοιες με τους ανθρώπους. Η χρήση τους στη Γη απαγορεύεται. Οι ρέπλικες αψηφούν την απαγόρευση, επιστρέφουν στη Γη καταζητούνται και θανατώνονται από ειδικούς εργαζόμενους της αστυνομίας, γνωστούς ως «Blade Runners». Η ταινία εστιάζει στον έμπειρο Blade Runner Rick Deckard (Χάρισον Φορντ), ο οποίος δέχεται απρόθυμα την αποστολή να τις κυνηγήσει.

Η καλτ ταινία χαρακτηρίζεται πλέον από πολλούς κριτικούς ως μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έγιναν ποτέ.

Δεν έχετε παρά να πατήσετε play:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις