Κόσμος

Blue Monday: Γιατί φέτος είναι η πιο μελαγχολική Δευτέρα ever!

Ήταν πίσω στο 2005 που ο Dr Cliff Arnall, καθηγητής του Cardiff University, επινόησε τη φόρμουλα για την πρόβλεψη της πιο απαισιόδοξης μέρας του χρόνου.

Βάσει παραγόντων όπως ο καιρός, τα χρέη, το διάστημα μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα και τα κίνητρα/στόχους, ο Dr Cliff Arnall κατέληξε μέσα από μια εξίσωση να ορίσει ως πιο μελαγχολική την τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό Blue Monday.

Φέτος όμως, όπως δήλωσε ο Cliff Arnall, θα είναι η πιο μελαγχολική Δευτέρα από ποτέ λόγω της εκλογής Τραμπ και του άγχους που προκαλεί το Brexit, της θλίψης πρόσφατων θανάτων ειδώλων όπως ο George Michael και η Carrie Fisher που μας υπενθυμίζουν τη θνητότητα.

Ο 51χρονος καθηγητής από την Ουαλία, που πραγματοποιεί σεμινάρια ευτυχίας και αυτοπεποίθησης για οργανισμούς, σημείωσε πως “οι εποχιακοί καταθλιπτικοί παράγοντες έρχονται μαζί με την Blue Monday. Οι πρόσθετες ανησυχίες κάνουν την Blue Monday ακόμα πιο μελαγχολική από τα περασμένα χρόνια”.

“Οι λογαριασμοί των πιστωτικών καρτών είναι μεγάλο πρόβλημα μετά τα Χριστούγεννα, ενώ το χιόνι, ο πάγος και οι πλημμύρες προκαλούν ανησυχίες και πολλοί αισθάνονται έλλειψη κινήτρων. Άλλοι παράγοντες όπως η εκλογή Τραμπ και το Brexit προκαλούν αβεβαιότητα και αυξάνουν τους φόβους των ανθρώπων. Οι θάνατοι πολλών διασημοτήτων, πολλοί στα 50 και τα 60 τους, ανησυχούν επίσης τους ανθρώπους γιατί τους υπενθυμίζει τη δική τους θνητότητα”.

Το Πανεπιστήμιο ωστόσο του Sussex τονίζει πως η εθνική ευτυχία είναι απίθανο να κατρακυλήσει στα επίπεδα της 9ης Νοεμβρίου με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Πηγή: Telegraph

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10