Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Blue Monday: Γιατί φέτος είναι η πιο μελαγχολική Δευτέρα ever!

Blue Monday: Γιατί φέτος είναι η πιο μελαγχολική Δευτέρα ever!

Ήταν πίσω στο 2005 που ο Dr Cliff Arnall, καθηγητής του Cardiff University, επινόησε τη φόρμουλα για την πρόβλεψη της πιο απαισιόδοξης μέρας του χρόνου.

Βάσει παραγόντων όπως ο καιρός, τα χρέη, το διάστημα μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα και τα κίνητρα/στόχους, ο Dr Cliff Arnall κατέληξε μέσα από μια εξίσωση να ορίσει ως πιο μελαγχολική την τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό Blue Monday.

Φέτος όμως, όπως δήλωσε ο Cliff Arnall, θα είναι η πιο μελαγχολική Δευτέρα από ποτέ λόγω της εκλογής Τραμπ και του άγχους που προκαλεί το Brexit, της θλίψης πρόσφατων θανάτων ειδώλων όπως ο George Michael και η Carrie Fisher που μας υπενθυμίζουν τη θνητότητα.

Ο 51χρονος καθηγητής από την Ουαλία, που πραγματοποιεί σεμινάρια ευτυχίας και αυτοπεποίθησης για οργανισμούς, σημείωσε πως “οι εποχιακοί καταθλιπτικοί παράγοντες έρχονται μαζί με την Blue Monday. Οι πρόσθετες ανησυχίες κάνουν την Blue Monday ακόμα πιο μελαγχολική από τα περασμένα χρόνια”.

“Οι λογαριασμοί των πιστωτικών καρτών είναι μεγάλο πρόβλημα μετά τα Χριστούγεννα, ενώ το χιόνι, ο πάγος και οι πλημμύρες προκαλούν ανησυχίες και πολλοί αισθάνονται έλλειψη κινήτρων. Άλλοι παράγοντες όπως η εκλογή Τραμπ και το Brexit προκαλούν αβεβαιότητα και αυξάνουν τους φόβους των ανθρώπων. Οι θάνατοι πολλών διασημοτήτων, πολλοί στα 50 και τα 60 τους, ανησυχούν επίσης τους ανθρώπους γιατί τους υπενθυμίζει τη δική τους θνητότητα”.

Το Πανεπιστήμιο ωστόσο του Sussex τονίζει πως η εθνική ευτυχία είναι απίθανο να κατρακυλήσει στα επίπεδα της 9ης Νοεμβρίου με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Πηγή: Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε