Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Brexit: Ακόμη ελπίζει σε συντεταγμένη αποχώρηση ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Brexit: Ακόμη ελπίζει σε συντεταγμένη αποχώρηση ο Γερμανός ΥΠΕΞ
photo Reuters

Αντίθετος με ένα Brexit χωρίς συμφωνία τάσσεται και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Ο κ. Μάας δήλωσε πως ελπίζει πως οι Βρετανοί βουλευτές θα στηρίξουν τελικά μια πρόταση αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα συντεταγμένο Brexit.

Ο Μάας σε δηλώσεις του στο δίκτυο n-tv τόνισε ότι μια χαοτική χωρίς συμφωνία έξοδος της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια θα δημιουργήσει προβλήματα που κανείς δεν επιθυμεί.

Ψηφίστε τη συμφωνία και θα παραιτηθώ λέει η Μέι

Με την πλάτη στον τοίχο παραμένει η Τερέζα Μέι, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει τους βουλευτές του κόμματός της να στηρίξουν τη συμφωνία που έχει κάνει με την Ε.Ε. για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι είναι σε… απόγνωση και έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί, μετά φυσικά από απειλές, ότι θα παραιτηθεί αν οι διαφωνούντες βουλευτές (και επίδοξοι διάδοχοί της στην ηγεσία των Τόρις) ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας για το Brexit.

Την Κυριακή (24.03.2019), η Τερέζα Μέι υποδέχτηκε στο Τσέκερς (σ.σ. την εξοχική κατοικία του εκάστοτε Βρετανού πρωθυπουργού) τους λεγόμενους Brexiteers. Τα στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών που θέλουν Brexit πάση θυσία. Σύμφωνα με το ITV News, η πρωθυπουργός της Βρετανίας τους υποσχέθηκε πως αν ψηφίσουν τη συμφωνία (που έχει καταψηφιστεί δυο φορές) για την αποχώρηση από την Ε.Ε. τότε εκείνη θα τους κάνει το χατίρι (σ.σ. προσπαθούν καιρό να την κάνουν να παραιτηθεί).

«Πληροφορούμαι από αξιόπιστη πηγή πως η Τερέζα Μέι είπε στον Μπόρις Τζόνσον, τον Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, τον Στιβ Μπέικερ, τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τον Ντέιβιντ Ντέιβις και άλλους στο Τσέκερς πως θα παραιτηθεί, αν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας της, περιλαμβανομένου του backstop που μισούν», έγραψε ο πολιτικός συντάκτης του ITV Ρόμπερτ Πρέστον, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τερέζα Μέι δεν έδωσε… κάτι συγκεκριμένο και «δεν υπάρχει πολλή εμπιστοσύνη ότι πράγματι θα παραιτηθεί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις