Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Brexit: Αποχώρησαν οι Εργατικοί από τις συνομιλίες – Νέο αδιέξοδο!

Brexit: Αποχώρησαν οι Εργατικοί από τις συνομιλίες – Νέο αδιέξοδο!

Ο ηγέτης των Εργατιών αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με την κυβέρνηση. Η Βρετανία ζει ένα νέο αδιέξοδο αφού μετά από έξι εβδομάδες όλα κατέρρευσαν. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος συναντήθηκε και ο ίδιος στις αρχές της εβδομάδας με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ζήτησε από το κόμμα του να αποχωρήσει από τις συζητήσεις για το Brexit.

Ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν με επιστολή του στην Τερέζα Μέι της αναφέρει ότι οι συνομιλίες για την άρση του αδιεξόδου για το Brexit «προχώρησαν όσο μακριά μπορούσαν» λόγω της αστάθειας της κυβέρνησης.

Ο Κόρμπιν δήλωσε ακόμη οι κινήσεις του Συντηρητικού κόμματος προς την επιλογή νέου ηγέτη σημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει γίνει «ακόμα πιο ασταθής και η εξουσία της έχει διαβρωθεί» υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην «ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει την όποια συμφωνία συμβιβασμού».

Ήδη από την Τρίτη οι Εργατικοί είχαν επισημάνει ότι η Τερέζα Μέι ήταν απρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις σε βασικά ζητήματα όπως για παράδειγμα η παραμονή στην Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις