Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Δεν αλλάζει η ημερομηνία εξόδου από την ΕΕ λέει η Τερέζα Μέι

Brexit: Δεν αλλάζει η ημερομηνία εξόδου από την ΕΕ λέει η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα πως η ημερομηνία του Brexit, η οποία έχει ορισθεί για τις 29 Μαρτίου δεν θα πρέπει να αναβληθεί.

«Δεν πιστεύω ότι η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου για το Brexit πρέπει να μετατεθεί» υπογράμμισε η κ. Μέι, χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβολής ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, που αναμένεται να ψηφίσουν επί της συμφωνίας για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αύριο.

«Αυτή παραμένει η δέσμευση της κυβέρνησής μου, να αποχωρήσουμε από την ΕΕ την 29η Μαρτίου», όμως «ορισμένοι προτίθενται να βρουν έναν τρόπο να την εμποδίσουν», συμπλήρωσε

Ακόμη η Τερέζα Μέι προέτρεψε τους βουλευτές σήμερα να ρίξουν μια «δεύτερη ματιά» στη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο, που, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit.

Στη βαθύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών στη βρετανική πολιτική σκηνή, η Μέι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντήλλαξαν επιστολές, όπου δίνονται διαβεβαιώσεις για τη συμφωνία αποχώρησης. Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τους βουλευτές να δώσουν μια ευκαιρία στη συμφωνία, επισημαίνοντας τις εγγυήσεις που εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες και προειδοποιώντας το κοινοβούλιο ότι διακινδυνεύει τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν ψηφίσει κατά της συμφωνίας για το Brexit.

«Επομένως, λέω προς τους βουλευτές όλων των πλευρών σε αυτή τη Βουλή των Κοινοτήτων, σε όποιο συμπέρασμα κι αν έχετε καταλήξει προηγουμένως, στις επόμενες 24 ώρες, ρίξτε σε αυτή τη συμφωνία μια δεύτερη ματιά», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Όχι, δεν είναι τέλεια. Και ναι, είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού. Λέω ότι θα πρέπει να εκπληρώσουμε τη βούληση του βρετανικού λαού και να συνεχίσουμε με το οικοδομήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τη χώρα μας, στηρίζοντας αύριο αυτή τη συμφωνία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις