Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: “Δεν πληρώνω” λέει ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ

Brexit: “Δεν πληρώνω” λέει ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ
photo Reuters

Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία για διάδοχος της Τερέζα Μέι και δήλωσε πως δεν θέλει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Δεν έχω ως στόχο ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Δεν πιστεύω πως το πράγμα θα τελειώσει έτσι, όμως δείχνει υπευθυνότητα το να προετοιμαζόμαστε με αποφασιστικότητα» για ένα τέτοιο σενάριο, δήλωσε στο Λονδίνο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αν o Μπόρις Τζόνσον επιλεγεί ως αρχηγός των Τόρις τότε λογαριάζει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit που έγινε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τερέζα Μέι.

Ο Τζόνσον πάντως διαβεβαίωσε πως το Brexri θα είναι γεγονός στις 31 Οκτωβρίου, είτε γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας είτε όχι. Σήμερα μαλάκωσε ωστόσο τη θέση του αυτή λέγοντας πως η «μη συμφωνία» είναι η «ύστατη» επιλογή.

Ακόμη προειδοποίησε πως αν γίνει πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να πληρώσει η χώρα τον λογαριασμό του Brexit και ο οποίος υπολογίζεται μεταξύ 40 και 45 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη σημερινή κυβέρνηση, μέχρι η ΕΕ να αποδεχθεί καλύτερες συνθήκες αποχώρησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις