Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Δεν θα είναι εύκολη η επαναδιαπραγμάτευση παραδέχεται η Μέι

Brexit: Δεν θα είναι εύκολη η επαναδιαπραγμάτευση παραδέχεται η Μέι
photo Reuters

Τώρα αρχίσουν και πάλι, τα δύσκολα για την Τερέζα Μέι που καλείται να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ.

Μια επαναδιαπραγμάτευση που μόνο εύκολη δεν θα είναι για την Τερέζα Μέι, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού σε ερώτηση για το Brexit.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

«Η Μέι ήταν σαφής ότι δεν πρόκειται να είναι μια εύκολη διαδικασία και πως θα υπήρχε απροθυμία στην ευρωπαϊκή πλευρά να θέσει εκ νέου υπό συζήτηση τη συμφωνία για το Brexit», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Τα δεδομένα είναι πολύ ξεκάθαρα: Η ΕΕ δηλώνει ότι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει με μια συμφωνία , εμείς θέλουμε να αποχωρήσουμε με μια συμφωνία, η συμφωνία που συνάφθηκε με την ΕΕ απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο με 230 ψήφους…οπότε θα χρειαστούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές σε αυτή τη συμφωνία ώστε να κερδίσουμε την στήριξη της βουλής», εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις