Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερο δημοψήφισμα λέει ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Brexit: Δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερο δημοψήφισμα λέει ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ
photo Reuters

Μια πρόταση για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων σύμφωνα με τον Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών πάντως ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι αντίθετα με νέα προσφυγή στις κάλπες για το θέμα του Brexit.

Ο κ.Χάμοντ βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και τόνισε σε δημοσιογράφους πως το κοινοβούλιο θα άρει το αδιέξοδο και θα εγκρίνει μια συμφωνία για το Brexit μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Επίσης ανέφερε πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να υπάρξει πρόοδος στις επαφές της κυβέρνησης με τους Εργατικούς.

“Παραμένω αισιόδοξος ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δούμε μια συμφωνία”, είπε ενώ αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το Brexit λέγοντας πως “είναι μια πρόταση που θα μπορούσε και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι πολύ πιθανόν να υποβληθεί στο κοινοβούλιο κάποια στιγμή”.

Για να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα στη Βρετανία θα χρειάζονταν περίπου έξι μήνες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επομένως, αν το κοινοβούλιο ψηφίσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες ότι απαιτείται ένα νέο δημοψήφισμα για να εγκριθεί η συμφωνία για το Brexit, δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος, δεδομένου ότι η Βρετανία πήρε μεν την αναβολή που ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο κ.Χάμοντ επεσήμανε και πάλι πως ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει αποτραπεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις