Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Δυο εβδομάδες παράταση εξετάζει η πρόεδρος της Βουλής

Brexit: Δυο εβδομάδες παράταση εξετάζει η πρόεδρος της Βουλής

Το Brexit θα μπορούσε να μετατεθεί κατά δυο εβδομάδες έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στη Βουλή να περάσει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων καθώς το κοινοβούλιο θα αρχίσει να ψηφίζει μια σειρά από τροπολογίες για το Brexit από την Τρίτη, με τον χρόνο να κυλά πλέον αντίστροφα.

«Μπορούμε να περάσουμε τη νομοθεσία και νομίζουμε πως θα το κάνουμε, όμως έχουμε μια πολύ ισχυρή σχέση με τους φίλους και γείτονές μας της ΕΕ και είμαι απολύτως σίγουρη ότι αν χρειαστούμε δυο τρεις επιπλέον εβδομάδες για το Brexit αυτό θα είναι εφικτό», δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ στο BBC.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι αυτό θα σήμαινε παράταση της διετούς περιόδου διαπραγμάτευσης του Άρθρου 50, η Λίντσομ είπε στο BBC: «Δεν σημαίνει απαραιτήτως αυτό. Νομίζω ότι θα θέλαμε να το σκεφθούμε προσεκτικά. Αλλά όπως είναι τα πράγματα αισθάνομαι ότι μπορούμε, με την υποστήριξη και των δύο σωμάτων –της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων– με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε ακόμη να περάσουμε τη νομοθεσία για το Brexit έγκαιρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις