Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Brexit: Έκτακτη σύνοδο κορυφής το Νοέμβριο ανακοίνωσε ο Τουσκ

Brexit: Έκτακτη σύνοδο κορυφής το Νοέμβριο ανακοίνωσε ο Τουσκ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδος κορυφής γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, με θέμα το Brexit, ώστε να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με τη Βρετανία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στην Αυστρία, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για το “διαζύγιο” της Βρετανίας με την ΕΕ μπαίνουν πλέον στην “αποφασιστική φάση” τους.

“Είναι ακόμη πιθανά διάφορα σενάρια, αλλά θέλω να επισημάνω ότι ορισμένες από τις προτάσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι,υποδηλώνουν μια θετική εξέλιξη στην προσέγγιση του θέματος “, ανέφερε.

Ο κ.Τουσκ μίλησε και για τις προτάσεις στο “σχέδιο του Τσέκερς” και τόνισε πως θα πρέπει να “δουλευτούν ξανά και να τις διαπραγματευτούμε περαιτέρω. Σήμερα υπάρχει ίσως περισσότερη ελπίδα αλλά σίγουρα απομένει ολοένα και λιγότερος χρόνος. Κάθε ημέρα που απομένει πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για τις συνομιλίες. Θα ήθελα να τις ολοκληρώσουμε αυτό το φθινόπωρο”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις