Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Ενημερώνει το κοινοβούλιο η Μέι – Απέρριψε την πρόταση Κόρμπιν

Brexit

Για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit θα ενημερώσει το αύριο το κοινοβούλιο η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους την προηγούμενη εβδομάδα για το Brexit θα ενημερώσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων και μάλιστα πιο νωρίς από ότι είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μέι αυτό θα συμβεί ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος από τους βουλευτές να σχεδιάσουν τις τροπολογίες τους, πριν από την συζήτηση για το Brexit στο κοινοβούλιο, που έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Όσον αφορά την ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να γίνει αυτή την εβδομάδα.

Απορρίφθηκε η πρόταση Κόρμπιν

Στο μεταξύ η Τερέζα Μέι απάντησε στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν και στις πέντε προτάσεις που είχε θέσει για να λάβει την υποστήριξη του κόμματος του στη συμφωνία για το Brexit.

Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κ. Μέι έχει αποκλείσει το βασικότερο από τα αιτήματα, που αφορά την τελωνειακή ένωση της Βρετανίας με την ΕΕ.

«Είμαστε απολύτως σαφείς σε αυτό. Δεν εξετάζουμε τις προτάσεις του κ. Κόρμπιν για τελωνειακή ένωση, δεν εξετάζουμε καμία πρόταση παραμονής σε τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε την δική μας ανεξάρτητη εμπορική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Click4more: Υπογράφηκε εμπορική συμφωνία Βρετανίας – Ελβετίας ενόψει Brexit

Στο μεταξύ, βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, απέστειλαν δική τους επιστολή στην βρετανίδα πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να έχουν επείγουσα συνάντηση για την αναβολή της προγραμματισμένης ημερομηνίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

«Προτρέπουμε εσάς και την κυβέρνηση να έχουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε κατά πόσο η προτεινόμενη συμφωνία για το Brexit ή οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της, είναι προς τα συμφέροντά μας. Πρέπει να έχουμε περισσότερο χρόνο για να λύσουμε το αδιέξοδο» αναφέρεται. Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και πρόεδρος της ομάδας «Right to Vote», Φίλιπ Λι, και ο βουλευτής Ντόμινικ Γκριβ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις