Κόσμος

Brexit: “Φεύγουμε ό, τι κι αν γίνει” ξεκαθαρίζει ο Τζόνσον!

"Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από τη συμφωνία που ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες" λέει για το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον μια μέρα πριν τον... υπέρ πάντων αγώνα στην Αγγλία!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H Βρετανία θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου όπως είναι προγραμματισμένο, ακόμη και αν η πλέον πρόσφατη συμφωνία του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες για το Brexit καταψηφιστεί, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Όλα αυτά μόλις λίγες ώρες πριν την κρίσιμη “μάχη” στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Εκεί όπου στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. ώρα Ελλάδος), ο Τσόνσον θα πάρει τον λόγο, ζητώντας από τους βουλευτές το “πράσινο φως” στην συμφωνία που… έφερε μαζί του από τις Βρυξέλλες.

Θα ακολουθήσουν 90λεπτες τοποθετήσεις και στην συνέχεια η κρίσιμη ψηφοφορία που θα κρίνει τα πάντα για το Brexit!

Το newsit.gr θα σας μεταδώσει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις, όπως κάνει πάντα στα “μεγάλα” θέματα εντός και εκτός συνόρων.

Ξεκάθαρος ο Τζόνσον για το Brexit!

“Θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου”, είπε ο Τζόνσον στο BBC την παραμονή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο επί της συμφωνίας στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ΕΕ.

[read4more]

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως “δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση” στην κρίση του Brexit από τη συμφωνία εξόδου που απέσπασε στις Βρυξέλλες.

“Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από αυτήν που θα υποστηρίξω αύριο” για να φύγει η χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC. “Καλώ όλους να φανταστούν αύριο το βράδυ ότι τα ρυθμίσαμε όλα αυτά και σεβαστήκαμε τη βούληση των πολιτών, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά”.

Μιλώντας στο δίκτυο ITV, ο Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές να “σκεφτούν έναν κόσμο” όπου το εμπόδιο του Brexit, το οποίο έχει παραλύσει την πολιτική ζωή εδώ και τρία χρόνια “θα έχει ξεπεραστεί”. Η χώρα θα ανασάνει με ανακούφιση.

Τρείς μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία με τη δέσμευση να υλοποιήσει το Brexit πάση θυσία στις 31 Οκτωβρίου, ο Τζόνσον έκανε την έκπληξη και απέσπασε μια συμφωνία ενώ οι διαπραγματεύσεις έδειχναν να βρίσκονται σε τέλμα.

“Αυτοί που δεν πήραν στα σοβαρά τον Μπόρις Τζόνσον, έσφαλαν”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 7
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Τραμπ βράβευσε τον Μασκ με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών: «Τιτάνας της βιομηχανίας, είναι ο Έντισον της εποχής μας»
Με θερμά λόγια τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, παρά την απομάκρυνσή τους τελευταίους μήνες - Βραβεύσεις και για κορυφαία στελέχη των Google, Nvidia, AMD, Dell και Microsoft
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ