Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Brexit: Φόβοι πως μη Βρετανοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Μ. Βρετανία μετά την αποχώρηση από την ΕΕ

ΦΩΤΟ REUTERS

Η Τερέζα Μέι, επικρατέστερη αντικαταστάτρια του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, προειδοποιεί πως οι πολίτες με υπηκοότητα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα με την παραμονή τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια τόνισε πως το θέμα θα είναι σίγουρα μέσα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τους όρους αποχώρησης της πρώτης, από την Ένωση.

Η ίδια δήλωσε πως θα ήθελε να εγγυηθεί το μέλλον των Ευρωπαίων στη Μεγάλη Βρετανία και εκείνο των Βρετανών στην Ευρώπη, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν και αποτελεί ανοιχτό θέμα της διαπραγμάτευσης. “Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το πως θα διευθετήσουμε το θέμα με τον κόσμο που βρίσκεται ήδη εδώ και έχει στρώσει τη ζωή του αλλά και τους Βρετανούς που έχουν κάνει το ίδιο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αλλά φυσικά θα πρέπει να ρυθμίσουμε το θέμα στις διαπραγματεύσεις”.

ΠΗΓΗ: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε