Κόσμος

Brexit: Για να φύγετε πρέπει πρώτα να πληρώσετε λέει ο Μοσκοβισί

Η Βρετανία θα πρέπει να τιμήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη κι αν υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει πως, αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, δεν θα χρωστά πλέον νομίμως το ποσό των 39 δισεκ. στερλινών που είναι ο λογαριασμός του διαζυγίου ο οποίος είχε συμφωνηθεί από την προκάτοχό του.

Εντούτοις ο Μοσκοβισί δήλωσε πως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

«Οι Βρετανοί θα πρέπει να διευθετήσουν τις πληρωμές τους και τις οικονομικές συνεισφορές τους σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα αν υπάρξει συμφωνία ή δεν υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1.

«Δεν υπάρχει χώρος συζήτησης για το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ