Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Brexit: Γράφουν σβήνουν την παραίτηση της Τερέζα Μέι!

Brexit: Γράφουν σβήνουν την παραίτηση της Τερέζα Μέι!
Φωτογραφία Reuters

Πρωθυπουργός υπό προθεσμία η Τερέζα Μέι. Το Brexit μπορεί να είναι ακόμα στον αέρα, αλλά η παραμονή της Μέι στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ γίνεται σχεδόν αδύνατη.

Λίγα 24ωρα μετά τη νέα ταπεινωτική ήττα της στη Βουλή για το Brexit (σ.σ. οι βουλευτές πήραν τον έλεγχο από την κυβέρνηση) οι Financial Times αποκαλύπτουν πως οι σύμβουλοι της Τερέζα Μέι συζητούν το χρονοδιάγραμμα για την παραίτησή της.

Μια παραίτηση (ή έστω η ανακοίνωση της… πρόθεσης παραίτησης) που πάντως θα μπορούσε να καθυστερήσει έως και μετά την τρίτη ψηφοφορία για το σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit. Ένα σχέδιο που έχει απορριφθεί ήδη δυο φορές και μάλιστα με εμφατικό τρόπο και λίγοι περιμένουν πως η τρίτη φορά θα είναι η… φαρμακερή για να γίνει δεκτό από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Αυτό θα απέτρεπε την ανάρμοστη εντύπωση ότι κάποιοι βουλευτές των Τόρις, για παράδειγμα ο Μπόρις (Τζόνσον), στηρίζουν τη συμφωνία με ευτελή κίνητρα», έγραψε ο πολιτικός συντάκτης των FT, Τζορτζ Πάρκερ, στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι θα υπάρξει μια συνεννόηση ότι η Μέι θα ανακοινώσει την αποχώρησή της όταν ή εάν οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές στο Συντηρητικό κόμμα, του οποίου και ηγείται, στηρίξουν τη συμφωνία της και αυτή περάσει από το κοινοβούλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις