Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Brexit: Η Μέι δεν χρειάζεται να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της

Brexit: Η Μέι δεν χρειάζεται να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της

Είναι γνωστό ότι η Τερέζα Μέι θα αποχωρήσει μετά την πρώτη φάση του Brexit και έτσι δεν χρειάζεται να οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Η Τερέζα Μέι παρά τις πιέσεις που δέχεται δεν θα ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα φύγει μετά την πρώτη φάση του Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το Σωφρονιστικό Σύστημα Ρόμπερτ Μπάκλαντ.

Η Μέι η οποία έχει προτείνει να παραιτηθεί αν η συμφωνία της για την αποχώρηση από την ΕΕ εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, δέχεται πιέσεις να διευκρινίσει πότε θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά της από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι θέλουν έναν νέο ηγέτη.

“Η πρωθυπουργός είπε ότι θα φύγει μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Brexit”, δήλωσε ο Μπάκλαντ στο Sky News, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει μετά την επικύρωση από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας που συνήφθη με την ΕΕ τον Νοέμβριο για την αποχώρηση της Βρετανίας.

“Αν αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα, τότε έχουμε ήδη καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πει περισσότερα γι’αυτό. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε αυτό”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επικυρωθεί εντός των ερχόμενων λίγων μηνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις