Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Brexit: Η βρετανική κυβέρνηση… ποντάρει στον γενικό εισαγγελέα, για να πάρει την απαιτούμενη στήριξη

Brexit: Η βρετανική κυβέρνηση… ποντάρει στον γενικό εισαγγελέα, για να πάρει την απαιτούμενη στήριξη
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ανακοίνωση στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με τη νομική γνωμοδότηση που έλαβε η κυβέρνηση για την συμφωνία του Brexit, θα κάνει αύριο ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λιούις. Μάλιστα, ο Λιούις τόνισε πως τα μέλη του κοινοβουλίου θα ικανοποιηθούν από αυτήν την ενημέρωση.

“Πρόκειται για μία κατάσταση, την οποία δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κι έτσι θα βρισκόμαστε αύριο σε μία απρόσμενη κατάσταση, όταν ο γενικός εισαγγελέας θα ενημερώνει το κοινοβούλιο. Ελπίζω και πάλι, ότι όταν οι συνάδελφοί μου ακούσουν αυτά που έχει να τους πει ο γενικός εισαγγελέας, θα είναι ικανοποιημένοι γιατί η κυβέρνηση έκανε αυτό το οποίο, είχε υποσχεθεί να κάνει,” δήλωσε ο ίδιος.

“Η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει μία ψηφοφορία για το Brexit”

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε σήμερα ότι κατά την άποψή του, η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit, υποστηρίζοντας ξανά ότι οι εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε μία συμφωνία θα είναι πολύ χειρότερες.

“Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε στον [πολιτικό] αυτό διαξιφισμό και να κερδίσουμε την ψηφοφορία. Γνωρίζω ότι αυτό είναι μία πρόκληση και η άποψή μου είναι …, ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τα επιχειρήματά μας και να δούμε προσεχτικά ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που έχουμε”, δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις