Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Brexit: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι – Απόψε η ψηφοφορία

Brexit: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι – Απόψε η ψηφοφορία

BBC: Πόκερ για γερά νεύρα στο Λονδίνο! Πάνω από 158 βουλευτές στο πλευρό της Τερέζα Μέι!
Τα γραφεία στοιχημάτων της δίνουν πιθανότητα 86% να κερδίσει απόψε.
Στις 20.00 η ψηφοφορία. Στις 11 ακριβώς θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι – Όλη η διαδικασία.

Μπορεί όλα να έμοιαζαν θολά σήμερα το πρωί για την Τερέζα Μέι αλλά τελικά η πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ίδιο της το κόμμα εναντίον της δείχνει τουλάχιστον έως αυτή την ώρα να μην έχει καμία τύχη αφού τόσο το BBC όσο και άλλα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι η Μέι συγκεντρώνει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να μείνει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Νωρίτερα, η ίδια η Τερέζα Μέι σήκωσε το γάντι και με κάθε επισημότητα δήλωσε μεταξύ άλλων έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ: “Υπηρέτησα αυτό το κόμμα, και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις” στην σημερινή ψηφοφορία. “Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας”. Η ψηφοφορία είναι απόψε στις 8 ώρα Ελλάδος και το επίσημο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 23.00 ακριβώς.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο liveblog του newsit.gr

Το πρωί της Τετάρτης (12.12.2018) κατατέθηκαν οι 48 υπογραφές για να γίνει πρόταση μομφής κατά της Μέι.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως “επιτροπή 1922” του Συντηρητικού Κόμματος, είχε δηλώσει ήδη από το βράδυ της Τρίτης ότι είχε συγκεντρωθεί το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

“Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος”, διευκρίνισε ο Μπρέιντι.

Σχετική ψηφοφορία θα γίνει απόψε, κάποια στιγμή ανάμεσα στις 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) και 20:00 (22:00 ώρα Ελλάδος) σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε.

“Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε”, δήλωσε ο Μπρέιντι.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις