Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: “Μέι παραιτήσου”, φώναζε βουλευτής στο κοινοβούλιο – video

Brexit: “Μέι παραιτήσου”, φώναζε βουλευτής στο κοινοβούλιο – video
photo Reuters

Η Τερέζα Μέι υπεραμύνθηκε της απόφασης να καθυστερήσει το Brexit και να επιδιώξει ένα σχέδιο συμβιβασμού με το Εργατικό Κόμμα.

Αυτό δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit σε μια συνεδρίαση που είχε και απρόοπτα καθώς ένα βουλευτής σηκώθηκε πάνω και οργισμένος της ζήτησε να παραιτηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να καθυστερήσει το Brexit έως και έξι μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ η Τερέζα Μέι επιδιώκει μια συμφωνία με τους Εργατικούς, ώστε να καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο η συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

«Αυτός δεν είναι ο συνήθης τρόπος στη βρετανική πολιτική … Η επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit δεν θα είναι εύκολη, επειδή για να είναι επιτυχής θα απαιτήσει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Η καθυστέρηση του Brexit για δεύτερη φορά δεν άρεσε καθόλου στους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της αποχώρησης, με έναν από αυτούς, τον βουλευτή Μπιλ Κας, να κάνει λόγο για “ άθλια υποταγή”.

«Αποδέχεται επίσης ότι η Συμφωνία Αποχώρησης υπονομεύει τη δημοκρατία μας, τη συνταγματική βάση της Βόρειας Ιρλανδίας, το δικαίωμά μας να κυβερνιόμαστε μόνοι μας, τον έλεγχο επί των νόμων μας και υπονομεύει το εθνικό συμφέρον μας; Άραγε θα παραιτηθεί;», δήλωσε.

Η Μέι του απάντησε: «Πιστεύω ότι ξέρετε την απάντηση σ’ αυτό» και δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτε πιο επείγον και ζωτικής σημασίας από την πραγματοποίηση του Brexit.

Τέλος υπενθύμισε και πάλι στους βουλευτές πως η Βρετανία θα αποχωρήσει πριν τις 31 Οκτωβρίου και να αποφύγει και τις Ευρωεκλογές, αν αποφασίσουν επιτέλους να εγκρίνουν τη συμφωνία που έφερε μέχρι τις 22 Μαΐου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις