Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Brexit: Μόνη λύση για τη Σκωτία η απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο

Brexit: Μόνη λύση για τη Σκωτία η απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Η μόνο λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το Brexit για τη Σκωτία είναι να αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την πρωθυπουργό, Νίκολα Στέρτζον.

Η κ. Στέρτζον σε ομιλία της στα μέλη του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος για το Brexit τόνισε ότι η «περιφρόνηση» που έχει δείξει μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση στη Σκωτία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αποδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια ένωση ίσων.

«Το Brexit είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Σκωτία», δήλωσε στο συνέδριο του SNP, τονίζοντας ότι κατέστησε ακόμη περισσότερο εμφανές ότι το μέλλον της Σκωτίας δεν βρίσκεται στα δικά της χέρια επειδή θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς τη δική της θέληση.

«Η μόνη λύση σε αυτό είναι να γίνουμε μια ανεξάρτητη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε πως είναι όλο και περισσότερο βέβαιη ότι αυτό θα συμβεί. Μάλιστα κάλεσε τους υποστηρικτές της να είναι υπομονετικοί για να κερδίσουν καινούργιους οπαδούς της ανεξαρτησίας και τόνισε πως θα αποφασίσει για μια νέα πρωτοβουλία για απόσχιση μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι του Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις