Κόσμος

Brexit: Νέα αναβολή στην ψηφοφορία εξετάζει η Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξετάζει να αναβάλει εκ νέου την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από τρεις μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία για το Brexit, αναφέρει στην κυριακάτικη έκδοση η εφημερίδα Telegraph.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι βοηθητικά στελέχη της Μέι πιστεύεται ότι καταρτίζουν σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η έγκριση της συμφωνίας από τους βουλευτές να εξαρτάται από περαιτέρω παραχωρήσεις που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Telegraph υπογραμμίζει ότι η κίνηση έχει ως στόχο να συμβάλει στην άμβλυνση των αντιθέσεων των αντιπολιτευόμεων στη συμφωνία που έχει συνάψει η ίδια με τις Βρυξέλες, επιτρέποντας παράλληλα να δοθεί περισσότερος χρόνος για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η Μέι αναγκάστηκε να αναβάλει τον Δεκέμβριο μια κρίσιμη ψηφοφορία για για τη συμφωνία Brexit, καθώς όλες οι προβλέψεις προμήνυαν την καταψήφιση αυτής στο κοινοβούλιο, ακόμη και από βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα που ξεκινά από τις 14 Ιανουαρίου μετά από μια κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ είναι η 29η Μαρτίου και η αδυναμία της βρετανίδας πρωθυπουργού – η οποία εξυφαίνεται μέχρι σήμερα να μην συγκεντρώνει την κοινοβουλευτική έγκριση της συμφωνίας – έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε ηγέτες επιχειρήσεων και επενδυτές που φοβούνται ότι η χώρα κατευθύνεται προς μια οικονομικά επιζήμια έξοδο από την Ενωση χωρίς συμφωνία (“no-deal Brexit”).

Η Μέι επανέλαβε τις προειδοποιήσεις της για τις πιθανές συνέπειες της καταψήφισης της συμφωνίας, δηλώνοντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Mail ότι διακυβεύονται θέσεις εργασίας και οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο αν δεν εκπληρώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Συντηρητικών, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα “no-deal Brexit”, προτείνοντας το υπουργείο Οικονομικών να απωλέσει τις εξουσίες του χρηματοδότησης εκτάκτων αναγκών αν το κοινοβούλιο δεν συμφωνήσει η Βρετανία να εγκαταλείψει το μπλοκ χωρίς συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν