Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Brexit: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές των Συντηρητικών – Στις Βρυξέλλες η Μέι

Brexit: Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές των Συντηρητικών – Στις Βρυξέλλες η Μέι
photo Reuters

Νέα προβλήματα για το Συντηρητικό Κόμμα λόγω του Brexit καθώς τρεις φιλευρωπαίοι βουλευτές παραιτήθηκαν.

Οι τρεις βουλευτές προσχώρησαν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων (Independent Group) καταγγέλλοντας την καταστροφική διαχείριση του Brexit από την βρετανική κυβέρνηση και καταφέροντας πλήγμα στην Τερέζα Μέι που βλέπει το κόμμα της να κατακερματίζεται.

Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι επέκριναν την στρατηγική του Brexit, η οποία επιβάλλεται από τους ευρωσκεπτικιστές Τόρις αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Παραιτούμαστε λόγω της καταστροφικής διαχείρισης του Brexit»

Στις Βρυξέλλες η Μέι

Στο Μεταξύ η Τερέζα Μέι επιστρέφει στις Βρυξέλλες με μια προσπάθεια να επέλθουν τροποποιήσεις στη συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαική Ένωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να συμβεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία εξόδου και ειδικότερα για το ιρλανδικό backstop.

Η Τερέζα Μέι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προειδοποίησε χθες ότι δεν περιμένει να υπάρξει πρόοδος, με φόντο τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος ματαίως «περιμένει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις» από το Λονδίνο για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι αναζητεί στις Βρυξέλλες κάτι που θα πείσει τους ευρωφοβικούς βουλευτές πως το backstop δεν θα κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο επ΄αόριστον προσδεδεμένο στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Για τον λόγο αυτόν, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit θα επισκεφθούν τις προσεχείς ημέρες τις Βρυξέλλες αναζητώντας ένα «νομικό κείμενο» που θα προσφέρει «εγγυήσεις» για το backstop.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις