Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Προκαλούν οι Εργατικοί! “Ζήτημα εβδομάδων για εμάς μια συμφωνία με την ΕΕ”

Brexit: Προκαλούν οι Εργατικοί! “Ζήτημα εβδομάδων για εμάς μια συμφωνία με την ΕΕ”

Οι Εργατικοί βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία λέγοντας πως θα έφταναν γρήγορα σε μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Τζον ΜακΝτόνελ “θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για το Brexit… Η συμφωνία για τους Εργατικούς θα ήταν ζήτημα εβδομάδων και η ΕΕ προσβλέπει θετικά σε αυτό. Σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε, το βλέπουν αυτό, ως τη βάση για την διεξαγωγή των κατάλληλων διαπραγματεύσεων,” δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Υπέρ της παραμονής οι Εργατικοί σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος για το Brexit, Κιρ Στάρμερ στο Sky News. «Εάν υπάρξει δημοψήφισμα, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως δέσμευση, αν θέλετε, σε οποιαδήποτε συμφωνία θελήσει να φέρει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Εάν αυτή είναι η θέση της, τότε κατά την άποψή μου η προεπιλογή μας πρέπει να είναι η ‘παραμονή’».

Πάντως ο κ. Στάρμερ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να επιδιώξει να εξασφαλίσει από το Κοινοβούλιο την διεξαγωγή ενός δεύτερο δημοψηφίσματος για το Brexit. Η συζήτηση στο κοινοβούλιο θα διεξαχθεί την Τρίτη και οι βουλευτές θα κληθούν να  ψηφίσουν υπέρ, ή κατά της συμφωνίας για την έξοδο.

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία “πλήρη αβεβαιότητα” εάν τα μέλη του κοινοβουλίου απορρίψουν την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι κατά την γνώμη του, μία ήττα δεν είναι αναπόφευκτη.

“Στην περίπτωση μη θετικής εξέλιξης της ψηφοφορίας την Τρίτη, κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι συνολική αβεβαιότητα – που αποτελεί την μόνη βεβαιότητα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις