Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Στα κάγκελα η αντιπολίτευση – Ψάχνει τρόπους για να αποτρέψει έξοδο χωρίς συμφωνία

Brexit: Στα κάγκελα η αντιπολίτευση – Ψάχνει τρόπους για να αποτρέψει έξοδο χωρίς συμφωνία
photo Reuters

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία ψάχνουν τρόπο από κοινού ώστε να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Μάλιστα όπως λέει το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά την σημερινή τους συνάντηση για να αποφύγουν το Brexit χωρίς συμφωνία σκέφτονται την πιθανότητα ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας και την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να περάσουν  ένα νομοσχέδιο που θα υποχρεώσει τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση του Brexit ώστε να αποτραπεί μια έξοδος χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό ανακοίνωσε η Κάρολιν Λούκας, βουλευτής των Πρασίνων, που τόνισε πως τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης, που συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν, συμφώνησαν ότι η αλλαγή του νόμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση.

Συμφώνησαν ότι «η νομοθετική οδός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την παράταση του άρθρου 50, ώστε να απαλειφθεί η ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου προς την οποία κατευθύνεται ολοταχώς ο πρωθυπουργός με όλο και μεγαλύτερη απερισκεψία», δήλωσε η βρετανίδα βουλευτής στο BBC.

Το κοινοβούλιο επιστρέφει από την θερινή ανάπαυλα την ερχόμενη εβδομάδα και ετοιμάζεται για την μάχη με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά το Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν φιλοξένησε τις συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το Κόμμα των Πρασίνων και η Ανεξάρτητη Ομάδα για την Αλλαγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις