Κόσμος

Το Brexit στοίχισε 900 λίρες σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό!

Το Brexit στοίχισε «περίπου 900 λίρες» (δηλαδή 1000 ευρώ) σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό, επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ερωτηθείς σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit, ο επικεφαλής της BoE εξήγησε: «Τα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών είναι περίπου 900 λίρες χαμηλότερα σε σύγκριση με ό,τι είχαμε υπολογίσει το 2016», στο υποθετικό σενάριο ότι οι Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι… αριθμοί για το Brexit

Σε σύγκριση με τις προβλέψεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος εκείνη την εποχή, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας κατέγραψε μικρότερη άνοδο, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, απ’ όσο υπολογιζόταν.

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό το σενάριο ανάπτυξης στηριζόταν στην υπόθεση ενός οικονομικού δυναμισμού «σχετικά χαμηλού» σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν ήταν εν τέλει πολύ καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ευνοϊκό πλαίσιο, η βρετανική οικονομία θα έχανε «έως 2» ποσοστιαίες μονάδες ενδεχόμενης ανάπτυξης μετά το Brexit.

Ο πληθωρισμός λόγω της υποτίμησης της λίρας, η αργή εξέλιξη των μισθών, η χαμηλή παραγωγικότητα και η έλλειψη επενδύσεων, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit, επισημάνθηκαν ως επεξηγηματικοί παράγοντες.

«Η ανάπτυξη ήταν καλύτερη, κάτι που ορισμένοι δεν ανέμεναν μετά το δημοψήφισμα» ήταν η αντίδραση ενός εκπροσώπου τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα, για τις τελευταίες εβδομάδες, «σε ένα ποσοστό ανεργίας χαμηλότερο από το 1975» και μια «αύξηση των πραγματικών μισθών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ