Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Brexit: Τα “χώνει” στη Μέι ο βρετανικός τύπος και μιλά για “ταπείνωση”

Brexit: Τα “χώνει” στη Μέι ο βρετανικός τύπος και μιλά για “ταπείνωση”
ΦΩΤΟ EPA

Σύσσωμος σχεδόν ο βρετανικός τύπος μιλάει για ταπείνωση της Τερέζα Μέι στην άτυπη σύνοδο κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, μετά την απόρριψη του σχεδίου της για το επερχόμενο Brexit.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δεν κατάφερε επί της ουσίας να περάσει το “σχέδιο του Τσέκερς” και οι Ευρωπαίοι ηγέτες της διαμήνυσαν πως αν δεν υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη σύνοδο κορυφής το Νοέμβριο, θα ετοιμαστούν για αποχώρηση της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο βρετανικός τύπος μιλά για ταπείνωση και ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Έσπασε το Brexit σου“, ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Daily Mirror, ενώ η εφημερίδα Guardian μιλά για “Ταπεινωμένη Μέι“. Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι Times που  έχουν τίτλο “Ταπείνωση για τη Μέι“.

Οι Financial Times αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα πως “διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της Μέι για το Σάλτσμπουργκ καθώς οι ηγέτες της ΕΕ απορρίπτουν τη συμφωνία του Τσέκερς”, ενώ το BBC κάνει λόγο για Ντροπιαστική απόρριψη για την πρωθυπουργό στο Σάλτσμπουργκ”.

Η Sun από την άλλη παρομοιάζει τους ηγέτες της ΕΕ με γκάνγκστερ και έχουν τίτλο “οι γκάνγκστερ του ευρώ αιφνιδιάζουν τη Μέι”, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία όπου παρουσιάζει τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τουσκ, ως αμερικανούς γκάνγκστερ με όπλα.

Το περιοδικό Spectator είχε τίτλο: “Έσκασε το Τσέκερς: Η καταστροφή της Τερέζα Μέι στο Σάλτσμπουργκ”, ενώ  Βρετανός δημοσιογράφος επεσήμανε πως ” θα είναι η μοναδική στα χρονικά της ιστορίας εάν επιβιώσει ως πρωθυπουργός για πολύ ακόμα από τέτοιου μεγέθους αναποδιές”.

Οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες φιλοξένησαν στα πρωτοσέλιδά τους μια φωτογραφία του Reuters με την Μέι, ντυμένη με ένα κόκκινο σακάκι, να στέκεται αμέτοχη και απομακρυσμένη από την ομάδα των κουστουμαρισμένων ανδρών-ηγετών της ΕΕ.

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως μέχρι τώρα τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία για το Brexit, ενώ η Τερέζα Μέι έχει να αντιμετωπίσει και τους “αντάρτες” από το κόμμα της, που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία της για το Brexit.

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, Ντέιβιντ Ντέιβις, που έχει δηλώσει ότι τουλάχιστον 40 βουλευτές από το Συντηρητικό Κόμμα θα καταψηφίσουν τα σχέδια της πρωθυπουργού για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις