Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Brexit: Τελειώνουν μέσα στην εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε

Brexit

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εργάζεται με βάση το σενάριο ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα τερματιστούν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα έγραψε το περιοδικό The Spectator επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά τη βρετανική κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ δεν δείχνει καμία διάθεση να διαπραγματευθεί τις προτάσεις του Λονδίνου, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν θεωρείται πιθανό να πιέσουν την ΕΕ να συζητήσει επί της πρότασης που έκανε ο ηγέτης των Συντηρητικών και πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πριν το Δουβλίνο να είναι διατεθειμένο να τις εξετάσει.

«Υπάρχουν αρκετοί στο Παρίσι και στο Βερολίνο που θα ήθελαν να συζητήσουν την προσφορά μας, αλά η Μέρκελ και ο Μακρόν δεν θα πιέσουν [τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Μπρέξιτ Μισέλ] Μπαρνιέ εκτός αν η Ιρλανδία πει πως θέλει να διαπραγματευθεί», ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το περιοδικό [1].

Στους Φιλελεύθερους πρώην βουλευτής των Συντηρητικών

Την ίδια ώρα οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, κόμμα με φιλοευρωπαϊκές θέσεις, ανακοίνωσαν ότι η Χάιντι Άλεν — βουλευτής που ανήκε ως τις αρχές της χρονιάς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε — εντάχθηκε σε αυτούς.

Η Άλεν ήταν ένα από τα αρκετά στελέχη των Τόρις τα οποία εγκατέλειψαν το κόμμα νωρίτερα φέτος με σκοπό να συγκροτήσουν μια νέα πολιτική παράταξη, συσπειρωμένη γύρω από το αίτημα να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit. Ήταν ανεξάρτητη βουλευτής από το καλοκαίρι.

«Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω τη Χάιντι Άλεν στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Ήταν εδώ και καιρό σύμμαχος στον αγώνα για να σταματήσουμε το Μπρέξιτ, κι έχοντας συνεργαστεί μαζί της γνωρίζω την ενέργεια και το πάθος που θα φέρει στο κόμμα μας», τόνισε η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της ακύρωσης του Μπρέξιτ και της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, αριθμούν πλέον 19 μέλη στη Βουλή των Κοινοτήτων των 650 εδρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις