Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: Τρέμουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία οι παρασκευαστές ουίσκι!

Brexit: Τρέμουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία οι παρασκευαστές ουίσκι!
photo Reuters

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα και στο σκωτσέζικο ουίσκι, που είναι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν στη Βρετανία στον χώρο των ποτών και των τροφίμων.

Οι παρασκευαστές του σκωτσέζικου ουίσκι ανακοίνωσαν σήμερα πως θεωρούν επιτακτική την ανάγκη ενός Brexit με συμφωνία και κάλεσαν τους βουλευτές να εργαστούν ώστε να βρουν μια λύση.

Με το βρετανικό κοινοβούλιο να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, τα λόμπι των επιχειρήσεων έχουν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να αποφύγει το χάος που θα προκληθεί αν στις 29 Μαρτίου η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να μεσολαβήσει μια μεταβατική περίοδος.

“Είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση και οι βουλευτές να συνεργαστούν με εποικοδομητικό τρόπο και να βρουν γρήγορα μια δίοδο που θα παρέχει σαφήνεια για τις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους και θα αποφεύγει το Brexit χωρίς συμφωνία”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Σκωτσέζικου Ουίσκι.

Οι εξαγωγές του ουίσκι ανήλθαν το 2017 σε 4,5 δισ στερλίνες, το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του κλάδου των τροφίμων και των ποτών πριν από τον σολωμό, την σοκολάτα και το τυρί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις