Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Brexit: “Βαρέθηκε” να μετράει “χαστούκια” η Μέι – Νέα παραίτηση

Brexit: “Βαρέθηκε” να μετράει “χαστούκια” η Μέι – Νέα παραίτηση
Φωτογραφία Reuters

Δεν προλαβαίνει τα… “χαστούκια” η Τερέζα Μέι. Άλλο ένα μέλος της κυβέρνησής της παραιτήθηκε με αφορμή το Brexit και το… άνοιγμα της πρωθυπουργού στον Τζέρεμι Κόρμπιν για να πετύχει, επιτέλους, συμφωνία για το Brexit.

Αυτή τη φορά, την πόρτα της Ντάουνιγκ Στριτ έκλεισε οριστικά ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Ουαλία, Νάιτζελ Άνταμς, ο οποίος παραιτήθηκε από το κόμμα των Συντηρητικών, αντιδρώντας στην κίνηση της Τερέζα Μέι να προσεγγίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit και ενώ απομένουν εννέα μέρες μέχρι τη 12η Απριλίου.

Στην επιστολή της παραίτησής του υποστηρίζει ότι η Τερέζα Μέι έκανε ένα «σημαντικό λάθος» που θα οδηγήσει τη χώρα στην παραμονή στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Επισημαίνει ότι ο ίδιος, όπως και άλλοι, συμφωνεί με την παλαιότερη θέση της πρωθυπουργού ότι η απουσία συμφωνίας είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία.

«Φαίνεται πως τώρα εσείς και το υπουργικό σας συμβούλιο αποφασίσατε ότι μία συμφωνία – φτιαγμένη με έναν Μαρξιστή, που ποτέ στην πολιτική του ζωή δεν έβαλε πρώτο το συμφέρον της Βρετανίας – είναι καλύτερη από μία αποχώρηση χωρίς συμφωνία» γράφει στην επιστολή του και συνεχίζει: «διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση και συνεπώς αποφάσισα ότι θα πρέπει να υποβάλω την παραίτησή μου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις