Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Brexit: Υπονοούμενα για αναβολή της εξόδου άφησε η Μέι

Brexit

Ανοικτά για αναβολή του Brexit έκανε λόγο η Τερέζα Μέι που τόνισε πως κάτι τέτοιο απλά θα καθυστερήσει την τελική έξοδο.

«Μια παράταση του Άρθρου 50, μια καθυστέρηση σε αυτή τη διαδικασία, δεν υλοποιεί κάποια απόφαση στο Κοινοβούλιο, δεν υλοποιεί μια συμφωνία για το Brexit», είπε η Μέι.

«Αυτό που κάνει είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη ‘καθυστερώ’. Απλώς καθυστερεί το σημείο στο οποίο λαμβάνεις αυτή την απόφαση για το Brexit. Και νομίζω πως οποιαδήποτε παράταση του Άρθρου 50, με αυτή την έννοια, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Η Μέι πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε καθυστέρηση, είναι μια καθυστέρηση, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα, δεν επιλύει το ζήτημα». Αναφερόμενη στις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε: «Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις μου με τους ομολόγους μου στο Σαρμ ελ-Σέιχ, και τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι υπάρχει μια πραγματική αποφασιστικότητα να εξευρεθεί μια διέξοδος, που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ με έναν ομαλό και εύτακτο τρόπο με μια συμφωνία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις