Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Captain Marvel: Η γυναίκα υπερήρωας επιτέλους στη μεγάλη οθόνη [video]

Captain Marvel: Η γυναίκα υπερήρωας επιτέλους στη μεγάλη οθόνη [video]

Η Captain Marvel επιτέλους από το χαρτί στην μεγάλη οθόνη. Από τους πιο εμβληματικούς σουπερήρωες της Marvel έγινε ταινία και την περιμέναμε με ανυπομονησία. Όσοι δεν την γνωρίζετε αρκεί να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να μυηθείτε και να ψηθείτε να πάρετε ποπ κορν και να πάτε σινεμά.

Η Captain Marvel, κατά κόσμον Carol Danvers, μπορεί να γεννήθηκε το 1968 όταν έπαιρνε τα πάνω του και το φεμινιστικό κίνημα αλλά πριν γίνει Captain Marvel οριστικά το 2012 άλλαξε πολλά ονόματα στην πορεία. Ήταν η Ms Marvel, η Binary, και η Warbird.

Η Carol λοιπόν, κατέλαβε πολλά ανδρικά οχυρά πριν ακόμα αποκτήσει τις υπερδυνάμεις της. Για παράδειγμα έγινε πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ενάντια στην θέληση του πατέρα της. Για την εποχή της κάτι τέτοιο ήταν εξωπραγματικό και δεν άρμοζε σε μια γυναίκα.

Η Carol είναι επίσης αυτό που αποκαλούμε εμείς «φύτουκλας». Λατρεύει το Star Wars. Μέχρι και την γάτα της την λέει Chewie. (στην ταινία της έχουν δώσει άλλο όνομα…)

Της αρέσει το αλκοόλ, είναι παρορμητική και έχει άθλιο χιούμορ.

Οι ιστορίες για το πως γεννήθηκε ο χαρακτήρας της Captain Marvel είναι πολλές. Μια λέει ότι γεννήθηκε χωρίς υπερδυνάμεις και τις της έδωσαν οι Kree, μια προηγμένη εξωγήινη φιλοπόλεμη φυλή. Άλλοι λένε ότι η μητέρα της ήταν από την φυλή των Kree.

Στην ταινία οι Kree εμπλέκονται αρκετά. Στο τρέιλερ η Captain Marvel τραυματίζεται σοβαρά και την παίρνουν στον πλανήτη τους.

Ποια είναι όμως η δουλειά της Captain Marvel; Είναι να προστατεύει εκτός από την Γη και άλλους πλανήτες. Η ταινία Captain Marvel παίζεται στους ελληνικούς κινηματογράφους και ακόμα και αν δεν είστε φαν των ταινιών με υπερήρωες αξίζει να την δείτε. Πρωταγωνιστούν η Μπρι Λάρσον, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και ο Μπεν Μέντελσον.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις