Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Carillion: Έκτακτη συνεδρίαση μετά την κατάρρευση του κατασκευαστικού “κολοσσού”!

Carillion
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας Carillion, της οποίας το τέλος ανακοινώθηκε σήμερα. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναμμένα κάρβουνα.

Η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων (COBRA) θα συνεδριάσει εκτάκτως απόψε. Αναμένεται να συζητήσει την υπόθεση της κατάρρευσης της κατασκευαστικής εταιρείας Carillion. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Όταν ρωτήθηκε τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα στέγασης των μελών ενόπλων δυνάμεων που έχει ανατεθεί στην CarillionAmey, μετά την κατάρρευση της Carillion, ο Ουίλιαμσον είπε: “Θα συνεδριάσει η COBRA αργότερα σήμερα για να εξετάσει κάποια από τα πιο άμεσα ζητήματα“.

Carillion

Ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να διευκρινίσει ποιοι υπουργοί θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεδρίαση.

Έρευνα για την υπόθεση της Carillion και την πολιτική εξωτερικών αναθέσεων της κυβέρνησης σκοπεύει επίσης να διεξαγάγει μια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με τον Μπέρναρντ Τζένκιν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων, η έρευνα αυτή “θα είναι ευρύτερη”. Και μάλιστα δεν θα αφορά μόνο την εν λόγω εταιρεία.

Carillion: Κατάρρευση του γίγαντα των κατασκευών

Η βρετανική εταιρία κατασκευών και υπηρεσιών Carillion κατέρρευσε σήμερα. Κι αυτό συνέβη όταν οι τράπεζες αρνήθηκαν να της χορηγήσουν περαιτέρω οικονομική στήριξη, οδηγώντας την σε υποχρεωτική εκκαθάριση.

Η Carillion, που απασχολεί 43.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανόμενων 20.000 στη Βρετανία, παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το προσωπικό της.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να στηρίξουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και ως εκ τούτου, με βαθιά λύπη, φθάσαμε σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος Φίλιπ Γκριν. «Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Carillion, για τους συναδέλφους μας, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας που με υπερηφάνεια εξυπηρετήσαμε τόσα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις