Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Chelsea Manning: Ο Ομπάμα υπερασπίστικε την απόφασή για πρόωρη αποφυλάκιση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η Τσέλσι Μάνινγκ, εξέτισε μια σκληρή ποινή φυλάκισης και πως η απόφαση του να μειώσει την ποινή κάθειρξης 35 ετών που της είχε επιβληθεί σε 7 χρόνια φυλάκισης δεν θα σηματοδοτήσει μια επιείκεια σε δράστες διαρροής μυστικών πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Κατά την τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ομπάμα δήλωσε πως έκρινε λογική την μείωση της ποινής της Μάνινγκ, επειδή η ίδια οδηγήθηκε σε δίκη και ανέλαβε την ευθύνη του αδικήματος που διέπραξε.

Η Chelsea Mannign είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ.

Είναι διαφυλική, ονομαζόταν προηγουμένως Μπράντλεϊ Μάνινγκ και καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 διότι διαβίβασε το 2010 πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ στον WikiLeaks.

Όπως υποστήριξε ο Ομπάμα η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν «εξαιρετικά δυσανάλογη» συγκριτικά με ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλους δράστες διαρροών, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «πολύ άνετα ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε